Bruks u suzama: Uvek sam bila tu, nikada to nije bio problem

Košarka 07. avg 202114:0526 komentara
Jelena Bruks i Aleksandra Crvendakić
fiba.basketball

Kapitenka Srbije Jelena Bruks odigrala je poslednju utakmicu u nacionalnom dresu. Bio je to meč za olimpijsku bronzu protiv Francuske, a tačku na važan deo svog života Jelena je stavila suzama posle poraza. Bruks je istakla da joj je ovo leto bilo najteže.

„Bila mi je čast i zadovoljstvo da budem deo ovog tima toliko godina. I kada nije valjalo i kada je valjalo i opet nije valjalo. I sada opet valja… Kako god, Jelena je uvek bila tu i nikada mi nije bio problem da obučem ovaj dres na sebe, preko celog leta. Šta god da ostavljam iza sebe. Ovo leto mi je bilo najgore, najteže, ali zahvaljujući grupi devojaka sa kojom sa bila ove godina, mogla sam da izdržim do kraja“, rekla je Bruk i nastavila o utakmici protiv Francuske:

„Francuska je bila bolja danas, to su pokazale. Toliko godina smo ih mučile, toliko godina smo im uzimale medalje. Ovo je bio njihov trenutak, kao što je naš bio onaj protiv Španije u četvrtfinalu u Valensiji. Tako je ovo bio njihov trenutak da nama vrate za sve. Mogu samo da čestitam i da budem preponosna na sve moje saigračice, na stručni štab, kroz šta su sve prošli sa nama i mi sa njima“.

Ipak, Bruks se neće oprostiti od klupske košarke, s obzirom na to da je ovog proleća produžila saradnju sa Šopronom.

Svoje povlačenje i kraj karijere najavila je još pre osvojenog Evropskog prvenstva i Sonja Vasić.

Komentari

Vaš komentar