Budućnost dobila triler u Čačku, presudio Edžim

KK Budućnost, KK Borac Čačak
Izvor: KK Borac/Dusko Radisic

Košarkaši Budućnosti, posle dva poraza od Cedevita Olimpije u Ljubljani, jednog u TOP 16 fazi Evrokupa, a drugog u odloženom meču regionalnog takmičenja, pobedili su Borac u Čačku sa 76:72, stigli do skoro od 11 pobeda uz tri poraza i napravili dobru uvertiru za meč protiv Virtusa iz Bolonje.

Prevagu na tasu Budućnosti, doneli su Džastin Kobs sa 19, Vili Rid sa 14, Melvin Edžim sa 13, Nikola Ivanović sa devet poena. Raspoloženi za igru u sastavu Borca koji sada ima skor 4-9, bili su Nikola Kočović sa 16, Entoni Smit sa 14, Brajsi Džons sa 12, Dušan Miletić sa 11 i Nemanja Todorović sa 10 poena.

Izabranici Petra Mijovića, opterećeni imperativom pobede, kontrolisali su dešavanja na parketu tokom prvog poluvremena. Podgoričani su agresivnom i pokretljivom odbranom, uspeli da nametnu pozicionu igru, nisu dozvoljavali Čačanima lake poene iz tranzicije, niti otvorene pozicije za šut, pa su posle prve deonice vodili sa 25:21, a na poluvremenu sa 44:37.

Prevagu na tasu Budućnosti u ovom periodu, doneli su Džastin Kobs sa 15, Vili Rid sa osam, Dragan Apić sa sedam i Nikola Ivanović sa šest poena. S druge strane, Borac su u igri odražavali Brajsi Džons sa devet, Nemanja Todorović sa osam i Dušan Miletić sa sedam poena.

U nastavku meča, Budućnost je nastavila sa agresivnom odbranom, nije dozvoljavala Borcu da ubrza ritam utakmice, maksimalno je koristila predndosti koje ima, pa je sredinom treće deonice, pobegla na 54:43. Marko Marinović je zatražio minut odmora, kako bi pronašao modus i način da vrati svoju ekipu u meč.

Međutim, nije mu to pošlo za rukom, pa je uoči poslednjeg kvartala Budućnost vodila sa 62:49 i delovalo je na osnovu svega viđenog do tog momenta, da Podgoričani sigurnim koracima idu ka dragocenom trijumfu. Ali, izabranici Marka Marinovića su poslednju deonicu otvorili serijom od 10:0.

Agoniju košarkaša Budućnosti, koji više od četiri minuta nisu uspeli da stignu do poena, prekinuo je Džastin Kobs, ali je nedugo zatim posle trojke Nikole Kočovića Borac sveo deficit na samo tri poena – 63:66. Do kraja je ostalo četiri minuta igre i bilo je jasno da sledi velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj terena.

Posle serije grešaka i promašaja na obe strane, Nikola Kočović je pogodio dva slobodna bacanja za 69:69, na 90 sekundi pre kraja. Usledila je sjajna solo partitura Nikole Ivanovića i tri poena (2+1). Odmah je odgovorio trojkom Brajsi Džons.

Melvin Edžim je na 37 sekundi pre kraja, posle ofanzivnog skoka, pogodio jedno slobodno bacanje za 73:72, Entoni Smit je izgubio loptu, a Melvin Edžim pogodio trojku za pobedu Budućnosti.

Budućnost nema vremena za odmor. Odmah misli mora da usmeri ka velikom iskušenju koje je očekuje u trećem kolu TOP 16 faze Evrokupa. Izabranici Petra Mijovića, 26. januara igraju protiv Virtusa iz Bolonje, koji je najveći favorit u grupi, a ujedno i jedan od favorita kada je reč o osvajanju Evrokupa.

Komentari

Vaš komentar