Budućnost krenula sporo, pa nadigrala Igokeu

Izvor: KK Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti uspeli su u jednom od derbija četvrtog kola ABA lige da pobede Igokeu sa 81:68, iako su na kraju prve deonice imali deficit od 12 poena. Izabranici Aleksandra Džikića su napravili dobru uvertiru za start Evrokupa i gostovanje ekipi Ulma – 20. oktobra.

Najefikasniji u sastavu Budućnosti, bili su Di Džej Sili sa 21-im, Vili Rid sa 18, Džastin Kobs sa 16, Marko Jagodić Kuridža sa osam poena i osam skokova. Kod Igokee, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džejms Robinson sa 13, Markel Starks sa 12, Antabija Voler sa 10 i Dešuan Stivens sa devet poena.

Izabranici Dragana Bajića, košarkaši Igokee, bolje su počeli meč. Uspeli su da zatvore sve prilaze svom košu, znalački su kažnjavali propuste u defanzivnoj postavci Podgoričana, pa su posle prve deonice vodili sa 24:12.

Trener Budućnosti, Aleksandar Džikić, tražio je od svojih igrača da podignu stepen agresivnosti u oba pravca, da na energiju rivala, moraju da odgovore istom merom. Upravo se to i desilo u drugom kvartalu. Budućnost je strpljivo topila prednost rivala, a na odmor je otišla sa viškom od pet poena – 39:34.

Prevagu na tasu Budućnosti u prvom poluvremenu, doneli su Džastin Kobs sa 12, Vili Rid sa 10 i Marko Jagodić Kuridža sa osam poena. S druge strane, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džejms Robinson sa osam, odnosno Markel Starks i Dešuan Stivens sa po pet poena.

KK Budućnost Voli

U nastavku meča, Budućnost je uspela da uveća stečeni kapital, pa je uoči poslednjeg kvartala, vodila sa 59:47. Podgoričani su nastavili da igraju na visokom nivou, stekli su kapital od 15 poena što je bilo dovoljno da mirno privedu meč kraju.

Budućnost sada očekuje prvi meč u Evrokupu. Izabranici Aleksandra Džikića 20. oktobra gostuju nemačkom Ulmu, a sve utakmice Evrokupa, kao i Evrolige, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar