„Budućnost reprezentacije Srbije“ – Zvezdini talentovani klinci otišli u FMP

Košarka 28. jun 202221:53 3 komentara
KK FMP

Talentovani košarkaši Luka Vudragović, Ognjen Matović i Andrija Vuković novi su igrači FMP Meridian iz Železnika, saopšteno je u sredu.

Povezane vesti

Sva trojica su među Pantere stigli iz Crvene zvezde i to ne na pozajmicu, već su potpisali četvorogodišnje ugovore.

Vudragović ima 18 godina, visok je 197 santimetara, igra na poziciji beka i karakteriše ga izuzetno precizan šut za tri poena. Sa visinom i izuzetnim fizičkim predispozicijama može da pokriva i krilnu poziciju. Bio je član mlađih selekcija Vizure i Crvene zvezde, kao i reprezentacije Srbije do 18 godina sa kojom je učestvovao na Čelendžeru u Makedoniji. Zimus je zajedno sa Nikolom Topićem, usled velikih problema sa povredama, bio priključen prvom timu crveno-belih.

Njegov vršnjak Ognjen Matović (196cm) je polivalentan igrač koji se veoma dobro snalazi na svim pozicijama od plejmejkera do niskog krila, ali je tokom juniorskog staža najviše igrao na poziciji niskog krila. Prve košarkaške korake načinio je u rodnom Prijepolju, a kao kadet prešao je u Zvezdu.

Godinu dana mlađi centar Andrija Vuković (210cm) sjajan je atleta. Rođen je u Podgorici, igrao je za juniore Crvene zvezde gde je došao iz podgoričke Budućnosti. Njegova velika želja i odluka bila je da obuče dres reprezentacije Srbije.

„Trio talentovanih srpskih juniora potpisao je četvorogodišnji ugovor sa KK FMP Meridianom i osim što predstavljaju budućnost Pantera, oni su i budućnost reprezentacije Srbije. Nema sumnje da će u dresu klluba dobiti pravu priliku za razvoj, što je klub nebrojano puta pokazao i dokazao u prošlosti,“ navodi se u saopštenju.

Komentari (3)

Vidi sve komentare