Crna Gora imala dobijen meč protiv Turske, ali…

Košarka 01. sep 202218:07 1 komentar
fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore posle dramatične završnice poraženi su od Turske sa 72:68, iako su imali dobijen meč u rukama, iako su odigrali na izuzetno visokom nivou.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Bojan Dubljević sa 18, Marko Simonović sa 13, Kendrik Peri sa osam i Petar Popović sa sedam poena. Prevagu na tasu Turske, doneli su Šejn Larkin sa 18, Čedi Osman sa 15 i Alper Sengun sa 12 poena.

fiba.basketball

Izabranici Boška Radovića su hrabro počeli utakmicu sa selekcijom Turske koja je bila veliki favorit na papiru. Crna Gora je uspela da agresivnom odbranom zatvori prilaze svom košu, vodila je sa 18:14 na kraju prve deonice, vodila je sa 25:18 u drugom kvartalu, ali…

Ali, izabranici Ergina Atamana su podogli nivo igre u odbrani na daleko viši nivo, usledila je serija trojki u režiji Meliha Mahmatoglua i Šejna Larkina, raspoložen je bio i Čedi Osman, pa je Turska na poluvremenu imala deset poena prednosti – 41:31.

Čedi Osman je postigao 10, Šejn Larkin devet, a Alper Sengun osam poena. S druge strane, Marko Simonović je postigao osam, Petar Popović sedam, a Kendrik Peri i Nemanja Radović po četiri poena.

fiba.basketball

Crna Gora nije ni pomišljala na predaju. Ponovo je odbrana bila granitna, nije bilo lakih poena iz tranzicije, nije bilo otvorenih pozicija za šut, Bojan Dubljević se razigrao, a sa njim je napad dobio na širini, pa je Crna Gora napravila preokret – 47:44. Usledio je rat nerava, a uoči poslednje deonice, na semaforu je pisalo – 53:51 za Tursku.

Crna Gora je bila u naletu, Crna Gora je bila u dobrom ritmu i delovalo je da može da stigne do podviga protiv Turske. Na četiri minuta pre kraja, posle dve trojke Bojana Dubljevića, Crna Gora je vodila sa 66:61. Ataman je zatražio minut odmora.

fiba.basketball

Bilo je jasno da sledi triler završnica. Popović je promašio otvorenu trojku, Radončić je napravio prekršaj u napadu, Larkin je pogodio jedno slobodno bacanje, a Osman trojku sa 65:66. Mihailović je pogodio za 68:65. Mahmatoglu promašio trojku, a sa druge strane je istekle vreme za napad bez šuta ka košu. Osman je promašio zicer pod samim košem, a Peri je izgubio loptu. Sengun je pogodio za 67:68 na 40 sekundi pre kraja, a Peri promašio zicer. Korkmaz je iz jako teške pozicije pogodio za 69:68 na 22 sekunde pre kraja.

fiba.basketball

Usledio je minut odmora. Crna Gora je imala poslednji napad, Mihailović je promašio trojku, Simonović nije pogodio posle ofanzivnog skoka, pa je slavlje Turske moglo da počne.

Crna Gora i Turska se nalaze u grupi sa Španijom, Belgijom, Bugarskom i Gruzijom. Borba za prva četiri mesta koja vode u drugu fazu se nastavlja, Crna Gora u narednoj rundi igra protiv Belgije, dok će Turska odmeriti snage sa selekcijom Bugarske, koja je nešto ranije, ubedljivo poražena od Španije.

Komentari (1)

Vidi sve komentare