Crna Gora od minus 24 do trilera, ali nedovoljno

fiba.basketball

Košarkaši Crne Gore nisu uspeli da naprave još jedan podvig na Evropskom prvenstvu. Plasmanom u osminu finala su premašili očekivanja, a u duelu sa Nemačkom, nisu uspeli da nametnu ritam koji su želeli, ušli su u ritam trči i šutiraj, a Nemačka se u takvim situacijama snalazi kao riba u vodi. Mogla je Crna Gora od minus 24 da stigne do preokreta, ali čuda se ne dešavaju toliko često, Nemačka je slavila sa 85:79.

Najefikasniji u sastavu Crne Gore, bili su Kendrik Peri sa 25, Bojan Dubljević sa 22, Marko Simonović sa 13, Vladimir Mihailović sa 12 poena. Prevagu na tasu Nemačke, doneli su Denis Šreder sa 22, Franc Vagner sa 14 i Maodo Lo sa 14 poena.

fiba.basketball

Crna Gora je povela sa 2:0, ali je za tili čas Nemačka serijom 11:0 uspela da napravi preokret, stekne prednost. Ono što bilo mnogo zabrinjavajuće je činjenica da su Nemci uz veliku podršku sa tribina, uspeli da nametnu igru po principu trči i šutiraj, to je bio ritam koji odgovara Nemačkoj. Boško Radović je zatražio minut odmora, kako bi pronašao modus da meč uvede i ritam koji odgovara Crnoj Gori. Crna Gora je napravila seriju 8:0, istom merom je uzvratila Nemačka, pa je posle prve deonice vodila sa 19:10.

Do kraja prvog poluvremena, Crna Gora nije uspela da zaustavi igru po principu trči i šutiraj, Nemačka se u takvim situacijama snalazi kao riba u vodi – 48:24.

fiba.basketball

Najefikasniji u sastavu Nemačke, bili su Maodo Lo i Franc Vagner sa po devet i Denise Šreder sa osam poena. Kod Crne Gore, bolji od ostalih, bili su Kendrik Peri sa osam, Bojan Dubljević sa šest i Igor Drobnjak sa pet poena.

Gotovo svi su pomislili da će do kraja meča Nemačka rutinski privesti utakmicu kraju, ali se sa takvim epilogom nije složila Crna Gora. Izabranici Boška Radovića su uložili i poslednji atom snage, na parketu, zbunili su i Nemce, pa su sedam minuta pre kraja, posle trojke sjajnog Kendrika Perija stigli do 64:69.

fiba.basketball

Pojavila se nada da je čudo moguće, da će Crna Gora uspeti da od minus 24 stigne do pobede i plasman u četvrtfinale. Međutim, Nemci su uz veliku podršku sa tribina uspeli da sačuvaju kapital koji su prilično lako stekli u prvom poluvremenu. Crna Gora je bila na 77:80, ali su sudije na 24 sekunde pre kraja dosudili nesportski prekršaj, zatim i tehničku grešku Bošku Radoviću i sve je bilo gotovo.

Nemačka će u četvrtfinalu koje je na programu 13. septembra igrati sa boljom selekcijom iz duela između Grčke i Češke.

Komentari

Vaš komentar