Dilejni o Trinkijeriju: Pije najbolje vino i ima izgovore

Malkolm Dilejni
Euroleague via Getty

Košarkaš milanske Olimpije Malkolm Dilejni odgovorio je treneru Bajerna Andrei Trinkijeriju na konstataciju da je minhenski tim trebalo da slavi u četvrtfinalu Evrolige sa 3-1 u seriji i da je po njegovom mišljenju Bajern zaslužio da se nađe na završnom turniru.

Minhenski tim je i plasmanom u plej-of već napravio istorijski uspeh. Bajern je prvi nemački klub koji se plasirao u plej-of Evrolige.

Iako je zadovoljan ostvarenim, Trinkijeri smatra da su nejgovi izabranici zaslužili drugačiji scenario.

Prvu utakmicu, Bajern je izgubio u poslednjoj sekundi, košem Malkolma Dilejnija.

Prva utakmica koju smo izgubili mogla bi da ubije bilo koji tim. Mogla bi da ubije i slona. Najveći uspeh je taj odlazak na petu utakmicu tamo, posle tog poraza. Prakitčno, mi smo dobili utakmicu. Samo jedna akcija nije izvedena na pravi način. Dešava se, mi smo ljudi“, rekao je Trinkijeri i dodao:

Bili smo prosečni u drugom meču, ali smo se ipak borili. Obično u drugoj utakmici izgubite sa 30 razlike, uvek je tako ako pogledate istoriju plej-ofa. Dakle, po mom mišljenju mi smo pobedili sa 3-1 u seriji. Ali, to je druga stvar. Moram da sagledam situaciju, moram da razumem koliko je veliki naš napor bio da dobijemo dve utakmice u nizu, bez dva beka u rosteru, a snaga Armanija je upravo na tim pozicijama“.

Upravo je Dilejni na svojevrstan način odgovorio bivšem treneru Partizana. Njegovi komentari na tviteru bili su reakcija na Trinkijerijev intervju za „Eurohoops“.

„On pije najfinije italijansko vino“, bila je jedna od prozivki, pošto se Dilejni osvrnuo na jednu od izjava Trinkijerija u kojoj je to otkrio.

„Ovo nije ‘treš tok’ zapravo. Serija je završena. Mi ne pričamo o njoj i ne razmišljamo o tome. On to radi. Nas nije briga“, nastavio je Dilejni.

„On stalno ima izgovore“, nadovezao se na nekoliko komentara navijača.

Komentari

Vaš komentar