Đorđević: Spremni smo, Huventud radi odličan posao

Košarka 23. mar 202113:45
Aleksandar Đorđević
Izvor: AP Photo/Olivier Matthys

U utorak Virtus nastavlja svoj put ka povratku u evropsku elitu. Igra prvi meč četvrtfinala Evrokupa protiv Huventuda u Bolonji, a trener Aleksandar Đorđević poručuje da se radi o protivniku koji želi da se baš kao i Virtus vrati na staze stare slave.

Virtus za sada nema nijedan poraz u Evrokupu i zato će do kraja takmičenja imati prednost domaćeg terena. U utorak je prvi meč sa Huventudom, dok je revanš tri dana kansije u Badaloni. Ukoliko bude 1-1 u seriji, majstorica će se igrati naredne sedmice u Italiji.

Divan izazov protiv istorijskog kluba koji pokušava da se vrati na veliku evropsku scenu i to uspeva kroz sjajan rad u juniorskom sektoru. Rade odličan posao, a činjenica da je tako je da su deset igrača i trener odrasli u Huventudovom sistemu. Igraćemo sa timom koji ima visok nivo košarkaške inteligencije, iskusne igrače poput Tomića, Ribasa, koji imaju iskustva igranja Evrolige, a imaju i kvalitetne plejmejkere poput Basasa i Dimitrijevića„, kaže trener Aleksandar Đorđević.

On dodaje da Virtus mora da igra fizički snažno i da bude spreman mentalno.

Moramo da iskoristimo to što oni nisu igrali u šampionatu Španije, dok smo mi imali težak meč sa Pezarom gde smo istrošili malo energije. Međutim spremni smo, voljni smo i verujem da će motivacija igrati važan deo u eliminacionoj fazi. Idemo napred zajedno, ujedinjeni i sa željom da odigramo dobro u odbrani„, dodao je Đorđević.

Komentari

Vaš komentar