Ejton u poslednjoj sekundi doneo 2-0 Sansima

Deandre Ayton, Ivica Zubac
AP Photo/Matt York

Finiks Sansi poveli su 2-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Los Anđeles Klipersa posle pobede 104:103. Ključan koš u završnici je dao Deandre Ejton u poslednjoj sekundi na asistenciju Džej Kaudera.

Pre toga je meč bio veoma neizvestan, Sansi su tokom drugog poluvremena uglavnom vodili da bi na pola minuta do kraja košem Pola Džordža Klipersi povi 101:100. On je još jednom iza toga vratio prednost Klipersima i bilo je 103:102, a zatim su Krauder i Ejton izveli potez utakmice.

Inače Pol Džordž je u ovoj utakmici bio najzaslužniji za povratak Klipersa jer je predvodio seriju kojom su došli do vođstva, a imao je 26 poena. On je inače bio i tragčar jer je na osam sekundi do kraja pri vođstvu svog tima 103:102 promašio dva penala.

Sanse je vodio Kamerun Pejn sa 29 poena, Ejton je dodao 24, a Devin Buker koji je doživeo i povredu nosa je dodao 20.

Dario Šarić je ubacio 11 poena sa klipe za Sanse, a Ivica Zubac je kao starter Klipersa imao 14 poena i 11 skokova. Naredni meč ovi rivali igraju u noći između srede i četvrtka, a u noći utorak na sredu se sastaju Milvoki i Atlanta u prvoj utakmici finala Istoka.