EP i na SK: Da li košarkašice Srbije mogu do medalje?

Košarka 16. jun 202121:17 1 komentar
KSS

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije u četvrtak u Valensiji igra prvu utakmicu na Evropskom šampionatu.

Ekipa Marine Maljković na startu kontinentalnog prvenstva od 18 časova sastaje se selekcijom Italije. U grupi B su još Crna Gora i Grčka, koje igraju tri sata ranije.

Titulu osvojenu 2019. brani reprezentacija Španije, koja je bila najbolja tri puta na poslednja četiri šampionata. Srbija je pre dve godine osvojila bronzanu medalju, a 2015. je bila prvak Evrope.

„Zadovoljne smo organizacijom, deluje sve bezbedno s obzirom na situaciju oko Кovida. Mi se takođe trudimo da ispunimo sve uslove. Što se tiče dvorane, teren je prelep. Baš sam uzbuđena i jedva čekamo početak. Uvek je prva utakmica najteža, bez obzira ko je protivnik, a pogotovo Italija koja je tim koji nikako ne smemo da potcenimo. Naša igra je agresivna i brza i koliko budemo koristili naše adute i koliko budemo vršili pritisak na njih, to će biti naša prednost,“ rekao je Tina Кrajišnik, centar reprezentacije Srbije.

Srbiju će na prvenstvu predstavljati: Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Bruks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Ivon Anderson, Ana Dabović, Maja Škorić, Maša Janković, Anđela Dugalić i Tina Кrajišnik.

„Ponovo smo u mehuru i iz hotela izgleda da se nalazimo u lepom kraju Valensije. Spremne smo na izazove. Pripreme su bile teške i naporne. Trenutno razmišljamo o detaljima i o prvoj utakmici koja je pred nama. Moramo da uradimo male stvari na pravi način pre nego što izađemo na teren. Italiju dobro poznajem. U reprezentaciji igra pet mojih saigračica. Biće to veoma izazovna i teška utakmica, izjavila je Ivon Anderson, plejmejker srpskog tima.

Prvog dana u Valensiji sastaće se još i Švedska i Slovačka od 12, odnosno Belorusija i Španija od 21.00 sat u grupi A.

U Strazburu prvog dana u podne igraju Rusija – Češka, od 15.00 Bosna i Hercegovina – Belgija, od 18.00 Slovenija – Turska i od 20.45 Francuska – Hrvatska.

Mečeva sa Eurobasketa za košarkašice gledajte na kanalima Sport Kluba.

Grupa A

Belorusija, Španija, Slovačka, Švedska.

grupa B

Italija, Grčka, Srbija, Crna Gora.

Grupa C

Belgija, Bosna i Hercegovina, Turska, Slovenija.

Grupa D

Hrvatska, Rusija, Francuska, Češka.