EP (U18): Ništa od finala, Španija bolja od Srbije

fiba.basketball

Košarkaši Srbije, momci do 18 godina, nisu uspeli da se probiju do finala Evropskog prvenstva, koje se igra u Turskoj. Španija je u polufinalu bila bolja – 00:00, pa će Srbija za bronzanu medalju igrati sa poraženom selekcijom iz meča između Turske i Slovenije.

Najefikasniji u sastavu Srbije, bili su Lazar Đoković sa 13, Nikola Đapa sa sedam i Luka Andrić sa šest poena. Prevagu na tasu Španije, doneli su Izan Almasa sa 22, Edi Pinedo sa 11 i Abi Garuba sa devet poena.

fiba.basketball

Španija je odlično otvorila meč, dobila je prvu deonicu sa 12:7, a vodila je sa 12:2 sve do same završnice, zatim je ponovo pobegla na 25:11, a na poluvremenu je vodila sa 31:13.

Srbija je u četvrtfinalu uspela da nadoknadi minus od 17 poena protiv Izraela, uspela je da stigne do polufinala, pa je tinjala nada da je novo sportsko čudo moguće.

fiba.basketball

Međutim, Španija je daleko bolja selekcija od Izraela, kontrolisala je dešavanja na parketu i u nastavku meča, zasluženo je stigla do finala. Na osnovu prikazanog do sada, Španija bi lako mogla da stigne do zlatne medalje i u konkurenciji igrača do 18 godina. Podsećanja radi, Španija je osvojila zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje je nedavno održano u Podgorici.

Podsećanja radi, iz divizije A su ispali Crna Gora i Velika Britanija, a dilemma je – Hrvatska ili Severna Makedonija?

Komentari

Vaš komentar