Irving izbačen iz tima dok se ne vakciniše

Košarka 12. okt 202118:33 > 18:556 komentara
Al Bello/Getty Images

Plejmejker Bruklin Netsa Kajri Irving neće igrati, a ni trenirati sa ekipom, dok se ne vakciniše, saopštio je generalni menadžer te organizacije Šon Marks. Tj, kako je Marks to formulisao, dok ne bude u mogućnosti da u punom kapacitetu pomogne timu.

U Njujorku nije dopušten ulaz u halu bez dokaza o vakcinaciji, a Irving odbija da se vakciniše.

„Uzevši u obzir prirodu situacije i posle temeljnog razrmatranja, odlučili smo da Kajri Ierving neće igrati utakmice niti će trenirati s timom dok ne bude mogao da bude s ekipom u potpunosti. Kajri je doneo ličnu odluku, poštujemo njegovo individualno pravo da bira. Trenutno njegov izbor ograničava mogućnost da bude punopravni član ekipe, a mi nećemo dozvoliti da član našeg tima ne bude uvek dostupan“, rekao je Marks i dodao:

„Neophodno je da nastavimo da gradimo hemiju u timu i da ostanemo verni našim davno utvrđenim vrednostima zajedništva i požrtvovanosti. Naši ciljevi da osvojim prsten ove sezone nisu se promenili – da bi se cilj ostvari, svi moramo da vučemo u istom smeru. Željno iščekujemo start sezone i radujemo se tome da učinimo Bruklin ponosnim“.

Iz Netsa su takođe poručili da će Irvinga plaćati za utakmice na strani, osim onih u San Francisku, gde takođe ne može da se uđe u halu bez potvrde o vakcinaciji.

Po poslednjim informacijama, više od 95 odsto NBA košarkaša je obavilo potpunu vakcinaciju.

Komentari

Vaš komentar