Istraga: Za nesreću u kojoj je poginuo Kobi Brajant verovatno kriv pilot

Košarka 09. feb 202118:51 > 18:53
Kobi Brajant
JESSE D. GARRABRANT / NBAE / GETTY IMAGES / GETTY IMAGES VIA AFP

Helikopterska nesreća u kojoj su poginuli košarkaška legenda Kobi Brajant, njegova ćerka i još sedam osoba prošle godine, verovatno je uzrokovana greškom pilota, saopštio je američki Nacionalni odbor za bezbednost saobračaja (NTSB).

Helikopter Sikorski S-76B u kojem su se nalazili NBA zvezda, njegova 13-godišnja ćerka Đana, još šest putnika i pilot Ara Zobajan pao je 26. januara 2020. godine nedaleko od Kalabasasa, u Californiji, 48 kilometara od Los Anđelesa.

Povezane vesti

Zobajan koji je imao deset godina letenja na tom području, pokušao je da oštro uzleti uz planine među oblake, pre nego što je udario u padinu, pokazuje izveštaj NTSB-a.

Rečeno je i kako nema naznaka o mehaničkom kvaru na helikopteru, ali zvaničnik NTSB-a navodi kako je moguće da je pilot bio pod pritiskom da završi putovanje uprkos lošim vremenskim uslovima zbog njegovog odnosa koji je imao sa Brajantom, s kojim je leteo nekoliko godina.

Brajantova udovica krivila je pilota, dok su porodice ostalih žrtava navele kako je odgovoran operater helikoptera. Ipak, kompanija Island Express odbacila je navode o odgovornosti, dodajući kako je reč “o višoj sili“.

Komentari

Vaš komentar