Jedan od najboljih centara 21. veka odsad igra na Tajvanu

Dvajt Hauard
xImagexPressxAgencyx via Guliver

Američki košarkaš Dvajt Hauard novi je igrač tajvanske ekipe Taojuan Lepardsa, potvrdio je tim na društvenim mrežama. Ovaj 36-godišnji košarkaš iz Atlante tako prvi put od 2004. godine napušta NBA.

Hauard je u NBA došao direktno iz srednje škole i izabran je kao prvi pik NBA drafta, a u proteklih 18 godina ostvario je impozantnu NBA karijeru. Igrao je za Orlando Medžik, Lejkerse (u tri navrata), Hjuston, Atlantu, Šarlot, Vašington i Filadelfiju.

*Koga je sve NBA nepravedno izostavila u izboru 75 najboljih?

Bio je NBA šampion 2020. godine u „mehuru“ Orlanda sa Lejkersima, osam puta je bio Ol-star, pet puta član idealne petorke, triput najbolji defanzivac lige, pet puta najbolji skakač, a dvaput najbolji bloker NBA. Sa reprezentacijom SAD 2008. godine je u Pekingu osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.

Taojuan Lepardsi postoje od 2021. godine, a pored Hauarda trenutno imaju još dvojicu Amerikanaca sa NBA iskustvom – Dejontu Dejvisa i Troja Vilijamsa. U prethodnoj sezoni dres ove ekipe nosio je nekadašni bek Partizana Aleksandar Mitrović.

Prvenstvo u kojem se ova ekipa takmiči, T1 liga, osnovana je 2021. godie, a na Tajvanu uporedo postoje još dva profesionalna šampionata.

Komentari

Vaš komentar