Jokić: Drugačije se osećam ovde nego kada idem u Denver

Košarka 03. avg 202213:02 > 13:02 2 komentara
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Nikola Jokić je među igračima koji su se odazvali pozivu selektora Svetislava Pešića za naredne dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo kao i za Evrobasket koji sledi posle toga. On je od početka priprema sa nacionalnim timom, a prvog dana treninga je pričao sa novinarima.

NIkola Jokić je rekao da je atmosfera u reprezentacija odlična kao i svaki put. Kaže da je fokus da se reprezentacija kvalifikuje na Svetsko prvenstvo i da nastavi da igra na velikim takmičenjima. Rekao je da mu mnogo znači da igra za Srbiju.

„Pričao sam sa familijom, totalno je drugačiji osećaj kada igraš za reprezentaciju, drugačije sam se osećao kada sam dolazio ovde, nego kada idem u Denver“, kaže Jokić.

„Videžemo za Evrobasket, dokle doguramo. Sve ekipe dolaze sa ciljem da uzmu medalju ili da osvoje, ne treba da idemo sa nekim prevelikim ciljem, već dan po dan sa treningom i obazrivo. Naš mentalitet je takav, mi ne volimo košarku, nego da pobeđujemo, svi bi voleli da uzmemo medalju, ali to je još daleko“, dodaje najbolji igrač NBA lige.

Inače na prvi trening nacionalnog tima se nisu odazvala samo dvojica košarkaša. Radi se o Alekseju Pokuševskom i Nikoli Joviću. U nacionalnom timu će osim njih dvojice i Nikole Jokića biti i Vasilije Micić, Miloš Teodosić, Aleksa Avramović, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Milutinov, Balša Koprivica, Dušan Ristić.

Komentari (2)

Vidi sve komentare