Kako je Greg inspirisao Tejtuma: Igraj kao protiv Sparsa

Košarka 31. jul 202122:26
Gregg Popovich
Izvor: Steph Chambers/Getty Images

Selektor košarkaške reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Greg Popovič inspirisao je Džejsona Tejtuma pred fantastičan nastup protiv Češke na specifičan način.

„Samo sam mu rekao – ponašaj se kao da igraš protiv Sparsa. Jer svaki put kada igramo protiv njega postigne po 90 poena. Izgleda da je delovalo“, rekao je Popovič posle utakmice.

Tejtum je bio najefikasniji u pobedi protiv Češke sa 27 poena što mu je rekord u reprezentativnom dresu.

Ne tako davno, Tejtum je bio razlog za Popovičevu glavobolju jer je u duelu protiv Sparsa postigao 60 poena. Boston je slavio sa 32 poena razlike. Popovič to nije zaboravio i našao je način kako da to okrene u svoju korist.

„Vidi se da ima više samopouzdanja. Mislim da donosi bolje odluke, zreliji je po tom pitanju. Uspeva da proigra saigrače, napada i sam i za saigrače istovremeno, to nije radio ranije. Nekada je bio samo šuter. Sada je još vredniji zbog svih tih drugih stvari. Bolji je i u skoku i svi mu govorimo da je to važno“, nastavio je Popovič.

Amerikanci su u prvom meču doživeli poraz od Francuske, ali su nakon toga upisali dve pobede i sada čeka rivala za osminu finala koga će dobiti kada Španija i Slovenija reše pitanje pobednika Grupe B.

Komentari

Vaš komentar