Kalates o Šarasu: Nemam 20 godina, znam kako da igram

Nik Kalates
Euroleague via Getty

Američki košarkaš Nik Kalates govorio je za grčku Gazetu o svom prelasku iz Barselone u Fenerbahče, kao i o iskustvu igranja za Panatinaikos.

Proteklog leta se pre njegovog dolaska u Fener spekulisalo o tome ko je još u igri za 33-godišnjeg plejmejkera. Među klubovima koji su ga želeli bio je i „njegov“ Panatinaikos u kojem je igrao u dva navrata.

„Iz onoga što mi je agent rekao, da, PAO me je želeo. Ja u ovom trenutku u karijeri smatram da sa Fenerom imam veće šanse da osvojim Evroligu. Uz svo poštovanje prema Panatinaikosu i Dimitrisu Janakopulosu. Nikada neću zaboraviti koliko je veliku ulogu u mom životu imala Zelena porodica, u formiranju mene kao igrača“, rekao je Kalates i dodao da je letos za njega bio zainteresovan i Olimpijakos:

„Da, koliko ja znam, želeli su me, uz još neke evropske timove. Ali Dimitris Itudis i sveukupni plan Fenerbahčea doveli su me u Istanbul na kraju“.

On je prokomentarisao i odlične partije košarkaša Olimpijakosa Saše Vezenkova ove sezone.

„Mnogo mi se dopada, on je sjajan igrač koji ima mnogo toga da ponudi. Ali dobra stvar kod Olimpijakosa je što njihova igra ne zavisi samo od jednog igrača. Imaju mnogo njih koji mogu da naprave razliku u igri“.

Od 2020. do 2022. godine Kalates je igrao u Barseloni, gde je imao priliku da sarađuje sa Šarunasom Jasikevičijusom.

„Nemam 20 godina, znam kako da igram. Ne bih baš rekao da je bilo teško raditi sa njim, dobro smo se slagali. Sve je postalo teže kada prošle godine nismo osvojili Evroligu i ACB ligu. Sve se dešava sa razlogom, posebno u profesionalnom sportu. Verovatno su nas ti porazi udaljili. Ne zameram mu, ali“… nije završio rečenicu Kalates.