KLS: Partizan naneo veliku štetu srpskoj košarci, nepoštovanje države

Košarka 09. jun 202220:3122 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaška liga Srbije (KLS) oglasila se povodom odluke KK Partizan da odustane od učešća u završnici domaćeg šampionata.

Crno-beli je u polufinalu plej-ofa trebalo da se sastanu sa FMP iz Železnika, ali su u četvrtak zvanično objavili da se neće takmičiti.

Povezane vesti

„Košarkaška liga Srbije je veoma neprijatno iznenađenja i vrlo razočarana odlukom KK Partizan NIS da istupi iz takmičenja. Odluka koja je sama po sebi skandalozna je i dodatno nekorektna pošto je zvanično saopštena pred sam početak polufinale serije plej-ofa.

KK Partizan NIS je svojom odlukom naneo veliku štetu srpskoj košarci. Smatramo da odluka da se odustane od takmičenja u najvišem državnom rangu predstavlja nepoštovanje države Srbije posebno u trentuku kada država izdvaja ogromna novčana sredstva za sport, a pre svega za košarku i samim tim za KK Partizan NIS.

Košarkaška liga Srbije je prinuđena da preduzme sve neophodne mere koje su u skladu sa odredbama akata koji regulišu istupanje iz takmičenja. Košarkaška javnost će o svim budućim koracima KLS biti blagovremeno obaveštena,“ navodi se u saopštenju.

Klubu iz Humske, na osnovu člana 36 pravilnika lige, preti kazna prebacivanja u dva ranga niže takmičenje. Slučaj će biti u nadležnosti disciplinskog sudije, a postoje dve Disciplinske komisije, jedna pod okriljem Košarkaškog saveza Srbije, a druga pod ingerencijom Košarkaške lige Srbije.

Komentari

Vaš komentar