Košarkašice čekaju žreb – da li je Sonja „srećne ruke“ za Srbiju?

FIBA
fiba.basketball

Žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo košarkašica koje se igra 2022. u Australiji zakazan je za 23. novembar, a kuglice će izvlačiti proslavljena srpska košarkašica Sonja Vasić. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u drugom šeširu žreba za četiri kvalifikaciona turnira, od kojih će se dva igrati u Beogradu od 10. do 13. februara 2022. Kompletne kvalifikacije pratite na Sport klubu, baš kao i Svetsko prvenstvo za košarkašice.

Srbija je u drugom šeširu sa Belgijom, Japanom i Kinom.

U prvom su Sjedinjene Američke Države, Australija, Kanada i Francuska, u trećem Belorusija, Rusija, Brazil i Nigerija, a u četvrtom Portoriko, Koreja, Bosna i Hercegovina i Mali.

Na četiri turnira pratićeo 16 reprezentacija, po četiri na svkaom. Sa dva turnira će na SP plasman obezbediti po tri reprezentacije, a na turnirima na kojima budu igrale Australija i SAD po dve ekipe jer su te dve selekcije već obezbedile plasman – Australija kao domaćin, a SAD kao aktuelnu olimpijski šampion.

Već je poznato da Srbija ne može da bude u istoj grupi sa zemljama iz istog šešira, ali Srbija kao domaćin ne može da igra ni sa Japanom i SAD jer su uz Beograd domaćini turnira i Osaka i Vašington. Izbegnuta je i Francuska u kvalifikacijama, s obzirom na to da u jednoj grupi mogu da igraju najviše dve reprezentacije iz iste FIBA zone.

Komentari

Vaš komentar