„Lebron – jedina superzvezda koja ne igra za statistiku!“

Košarka 09. avg 202222:37 2 komentara
Mike Ehrmann/Getty Images

Nekadašni košarkaš Gilbert Arenas je tokom vrhunca svoje karijere bio jedan od najboljih bekova u NBA, a posle aktivnog igranja košarkom oprobao se, kao i mnoge njegove kolege, u ulozi podkastera. U svom podkastu „No Chill“ kontroverzni Arenas je veoma pohvalno govorio o Lebronu Džejmsu, NBA asu koji danas nastupa za Los Anđeles Lejkerse.

Arenas je istakao da LBJ nikada u karijeri nije „jurio statistiku“.

*„Ruki ugovor od 800 hiljada sam potrošio pre prve utakmice“

„Lebron je verovatano jedina superzvezda koja nikada nije imala sezonu u kojoj je statistika bila prioritet. Nikada nije delovalo da je rekao ‘Neka se nose svi, igram za svoje brojeve.’ Da je to odlučio, ko bi mogao da ga zaustavi? Davao bi preko 40 poena po utakmici. Kada Lebron igra, on igra tako da osvoji šampionski prsten“, kaže 40-godišnji Gilbert Arenas, svojevremeno igrač Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda i Memfisa.

„Samo misli na titule – tako pravi svoje timove, o tome jedino razmišlja i zato nikada nije imao ‘sebičnu sezonu’. Mogao je da kaže ‘Ne treba mi niko, pokazaću svetu šta sve mogu da uradim’, ali nije to učinio.“, rekao je nekadašnji Ol-star, koji je 2009. dobio dugu suspenziju jer je u svlačionici svog tima mahao pištoljem.

Džejms je prošle sezone u dresu Los Anđeles Lejkersa u proseku beležio 30,3 poena, 8,2 skoka i 6,2 asistencije.