Luka i Bobi možda dobiju još jednog Evropljanina u timu

Košarka 11. avg 202116:251 komentar
Izvor: Jonathan Daniel/Getty Images

Kako pišu američki mediji, finski košarkaš Lauri Markanen je na meti Dalas Meveriksa. On je trenutno ograničeni slobodni agent i Čikago Bulsi su mu već poslali ponudu.

Markanen je nedavno izjavio da želi novi početak u nekom drugom NBA timu. To bi moglo da znači da Dalas ima šansu da dovede Finca, a posebno bi njemu to mogla da bude zanimljiva opcija s obzirom na to da u Mevsima evropski košarkaši odlično prolaze. U tom timu su trenutno Luka Dončić, Kristaps Porzingis, Bobi Marjanović, Maksi Kleber, dok je tu bio i Italijan Nikolo Meli.

Bulsi imaju prava da izjednače ponudu bilo kog drugog tima i da tako zadrže Laurija, a tu su sada na potezu Mevsi. Moraju da pošalju dovoljno ozbiljnu ponudu Markanenu da odbiju želju Bulsa da zadrže ovog igrača.

Lauri je u Čikagu najbolju sezonu imao 2019. godine kada je ubacivao 18,7 poena po meču. Iza toga su njegovi brojevi bili u blagom padu, pa je minulu sezonu završio sa 15,6 poena u proseku. Markanen je četiri godine u Bulsima, a bio je sedmi pik 2017. godine.

Osim Dalasa za finskog krilnog centra je zainteresovan i Nju Orleans.

Komentari

Vaš komentar