Mađarska šokirala Crnu Goru u Podgorici

Izvor: fiba.basketball

Košarkaši Mađarske uspeli su da se revanširaju selekciji Crne Gore za poraz u Debrecinu. Posle bolje igre u većem delu meča, Mađari su u Podgorici slavili sa 88:84. U drugom meču grupe, Francuske je pobedila Portugaliju sa 69:56, pa sada Francuska ima skor 4-0, Crna Gora i Mađarska 2-2, a Portugalija 0-4.

Najefikasniji u sastavu Mađarske, bili su David Vojvoda sa 24, Zoltan Perl sa 20, Benedek Varadi sa 13 i Rosko Alen sa 11 poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Kobs sa 22, Vladimir Mihailović sa 18, Nemanja Radović sa 16 i Dino Radončić sa 12 poena.

Izabranici Boška Radovića, košarkaši Crne Gore, nisu bili na nivou na kojem su bili pre nekoliko dana, kada su u Debrecinu slavili sa 83:67. Stepen agresivnosti u odbrani nije bio na željenom nivou, pa je Mađarska lako stizala do poena. S druge strane, Crna Gora je imala 11 izgubljenih lopti, uz sedam promašenih slobodnih bacanja, pa je Mađarska na poluvremenu vodila sa 40:35.

fiba.basketball

Prevagu na tasu Mađara, doneli su David Vojvoda sa 11, odnosno Majkl Hopkins, Zoltan Perl i Rosko Alen sa po šest poena. Kod Crne Gore, raspoloženi za igru u napadu, bili su Džastin Kobs i Vladimir Mihailović sa devet, odnosno Nemanja Radović sa sedam poena.

U nastavku meča, Mađarska je u režiji sjajnog Davida Vojvode uspela da pobegne na 54:44 sredinom treće deonice. Crna Gora se tek u tom momentu probudila. Odbrana je dobila željenu čvrstinu, pronalažena su produktivna rešenja u napadu, pa je uoči poslednjeg kvartala na semaforu pisalo 59:59.

Dilama je bila – da li će Crna Gora uspeti do kraja meča da slomi selekciju Mađarske, kojoj je dozvolila da se razigra tokom prvog poluvremena, tokom većeg dela treće deonice.

fiba.basketball

Na nešto više od tri minuta pre kraja Mađarska je vodila sa 78:68, nakon dve trojke i nekoliko laganih poena pod samim košem. Crnoj Gori je trebalo malo sportsko čudo. Izabranici Boška Radovića su stigli do 79:83, Nemanja Radović je promašio zicer. Stigla je Crna Gora do 84:86 na pet sekundi pre kraja, Zoltan Perl je mirno pogodio dva slobodna bacanja za 88:84.

Treći FIBA prozor, koji kao i sve ostale utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, možete da pratite na kanalima Sport Kluba, na programu je od 30. juna do 4. jula. Crnu Goru očekuju dueli sa selekcijama Francuske i Portugalije, a sa istim rivalima, snage će odmeriti i Mađarska.

fiba.basketball

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Francuska, Crna Gora, Mađarska i Portugalija, u glavnoj rundi kvalifikacija ukršta sa grupom u kojoj su Litvanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Češka, a svi bodovi iz prve faze se pronose u glavnu rundu kvalifikacija.

Komentari

Vaš komentar