Maljković: Mnogo smo loše odigrali, sada da izginemo

Košarka 01. avg 202121:354 komentara
Izvor: REUTERS/Brian Snyder

Košarkašice Srbije obezbedile su plasman u četvrtfinale pobedom nad Južnom Korejom, ali selektor Marina Maljković ističe da je igra daleko od željene.

– Videli ste i sami, neverovatno je koliko je jak ovaj turnir. Jednostavno ne postoji ekipa za koju znaš unapred da ćeš da je dobiješ. Ruku na srce, u Riju smo imali tri-četiri ekipe koje smo mogli da dobijemo. Ne mi, nego svi. Nismo slučajno, ceo moj stručni štab, u Aziji, na raznim stranama Azije. Dešava se nešto. Vidite da je ženska košarka u Japanu, Кini, u Кoreji na jako visokom nivou. U svakom slučaju, ženska košarka strahovito napreduje. Ogromna je razlika u kvalitetu tima u odnosu Rio i sada Tokio. Sa razlogom, bez ikakvog čuđenja, imamo ovako teške utakmice – rekla je Maljković.

Iako je Srbija ušla u meč kao apsolutni favorit, još jednom se pokazalo da su najteže unapred dobijene utakmice.

– Posebno je teško jer ti znaš, pošto živiš ovde i savršeno znaš kako to funkcioniše i kakve su njihove glave, a mi smo ipak Evropljani i svi mi iz Evrope imamo ono „možda ćemo lako“, „nije to baš tako“ ili „neće baš 40 minuta“. Hoće, hoće… Videli smo i u drugim sportovima šta se dešavalo sa ljudima ovog kontinenta. Tako da, sa te strane je bilo dodatno teško, jer je teško kada ti znaš a ne možeš do kraja nekog ko nije bio tu i ko se nije susreo sa tim, da ubediš. Realno, mi dugo nismo igrali utakmice sa ekipama iz Azije, čak je bilo planirano da igramo prijateljske, namerno, pred Olimpijske igre, ali je to sve otkazano. To nismo imali, ali to je i sada nebitno. Davno prošlo vreme. Mnogo smo loše odigrali. Mnogo loše! Potpuno bez prisustva, fokusa i glave. Evo već treća utakmica zaredom, da tu imamo najviše problema. Sada je tema skupiti se i izginuti, ali do kraja, za svoju zemlju, bez ikakvih fraza. Ili jesi ili nisi…

Reprezentacija Srbije sada čeka žreb za četvrtfinale, koji je na programu u ponedeljak, posle poslednjih utakmica grupne faze ženskog dela turnira. Male su šanse da će završiti među četiri najbolje, tačnije da će biti najbolja drugoplasirana jer trenutno ima učinak 2-1 i koš razliku -7. Do 2-1 može da dođe Japan, koji igra protiv Nigerije u poslednjem kolu, a trenutno ima koš razliku -13. Ipak, najviše izgleda da osvoji tu poziciju najbolje drugoplasirane imaju Kina ili Belgija, koji igraju međusoban duel za prvo mesto, a obe reprezentacije imaju visoku koš razliku. Belgija +50, a Kina +44.

Komentari

Vaš komentar