Milutinov: Sav fokus na Grcima i Turcima

Nebojsa Paraušić/KSS

Tri godine nakon Svetskog prvenstva u Kini, Nikola Milutinov je ponovo deo reprezentacije Srbije. Prošlog leta centar Olimpijakosa je bio uz nacionlni tim , ali ga je neugodna povreda odvojila od terena.

Posle uvodnih individualnih treninga, reprezentacija Srbije je četvrtog avgusta zvanično počela pripreme za dve kvalifikacione utakmice za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. protiv Grčke i Turske, odnosno Evropsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

Osećam se odlično. Zdravstveno je sve kako treba i veoma sam srećan što sam deo selekcije Srbije, što sam u prilici da treniram i igram sa ovim momcima i da radim sa članovima stručnog štaba. Radujem se svim utakmicama i treninzima koji nas očekuju. Uvodni treninzi su prošli, sada smo u Staroj Pazovi gde se pripremamo, uslovi za rad u trening kompleksu su fenomenalni, imamo sve što nam treba na jednom mestu, spavamo i treniramo na istom mestu, radimo na timskoj hemiji, družimo se dosta i zaista uživamo u svemu što imamo na raspolaganju. Mislim da je pun pogodak što smo došli ovde“, istakao je Milutinov.

O predstojećim izazovima koji očekuju srpski nacionalni tim, sjajni centar kaže:

Grčka i Turska su dosta teški protivnici. Mislim da će svi biti u punom sastavu, tako da o Grcima ne treba trošiti puno reči. Svi znamo kakve igrače imaju, predvođeni su Adetokumbom, sigurno nam neće biti lako, ali imamo i mi naš kvalitet. Imamo dobar roster i biće sigurno dobra utakmica. Pred našom publikom koju ovim putem pozivam da dođe u što većem broju u Štark arenu mi moramo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu i da damo sve od sebe kako bi došli do pobede. Nakon toga, isto da ponovimo i u Turskoj. O Pragu i Evropskom prvenstvu u ovom trenutku ne razmišljamo puno, još uvek je rano i sav fokus je na ovim prvim utakmicama koje su pred nama.“

Srbija će dočekati Grčku 25. avgusta u Štark areni. Tri dana kasnije, izabranici Svetislava Pešića će igrati u Istanbulu protiv Turske. „Orlovi“ će odigrati svoju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigrati 2. septembra, a rival će biti selekcija Holandije.

Komentari

Vaš komentar