„Nikola Jokić je trenutno najbolji košarkaš na svetu“

Košarka 27. mar 202112:09 2 komentara
Nikola Jokić, Džejms Vajsmen
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Predsednik košarkaških operacija Denver Nagetsa Tim Koneli kaže da franžiza Nagetsa želi da u stopu prati izvanredne igre srpskog centra.

Nagetsi su trejdovali Gerija Herija i Ar-Džeja Hemptona u Orlando u zamenu za Erona Gordona.

Upitan da li su odlične Jokićeve igre uticale na aktivnost Nagetsa na tržištu, Koneli je odgovorio:

„Teško je čoveku da ne bude inspirisan Nikolinim nivoom igre. Nikad ne želimo da žurimo niti da preskačemo korake, ali kada vidimo da neko igra na tom nivou, to je dodatna motivacija da budemo malo agresivni. On je fantastičan već godinama, a trenutno je najbolji košarkaš na svetu. Želimo da se pobrinemo da vučemo prave poteze u odnosu na njega, kao što i on svojom igrom pokazuje da se brine o našoj organizaciji. Momak je neverovatan, veoma nesebičan, stalo mu je do toga da igra na pravi način i trenutno igra skoro savršenu košarku. Nedavno je napunio 26 godina, a mi nikad u ovom gradu nismo videli da neko tako dugo igra tako dobro“.

Koneli naglašava da je pre trejda razgovarao s Jokićem, ali i sa trenerom Majkom Malounom i sa Džamalom Marejem.

„Ako njima potencijalni potezi nisu u redu, onda je verovatno da to neće upaliti. Ovaj tim je njihov tim, vlasništvo je tih momaka u svlačionici“, kaže Koneli i osvrće se detaljnije na Gordona:

„Mislim da je on jedan od najpotcenjenijih odbrambenih igrača u ligi. Smatram da ima šanse da bude u idealnom defanzivnom timu lige i da je malo momaka koji imaju tako visok plafon kad je u pitanju odbrana. Kad je reč o tome ko je glavni u našem timu, mislim da se to zna. Eron i ja smo u avionu vodili iskrene razgovore o tome kako on najviše može da doprinese ekipi“.

Za kraj, Koneli je poručio da će Denver možda dovesti i nekog slobodnog igrača, ukoliko u timu procene da bi se taj igrač dobro uklopio.

Nagetsi su trenutno peti na zapadu sa 27 pobeda i 18 poraza.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare