Novi Pipenov odlomak: MJ je uništio košarku, LBJ je najveći

Košarka 18. nov 202113:56 13 komentara
Getty Images/Jonathan Daniel

U autobiografiji "Unguarded", nekadašnji košarkaš Čikago Bulsa Skoti Pipen ističe da je Majkl Džordan uništio košarku, zato što je želeo da ceo tim radi za njega, i zbog toga smatra da je najveći svih vremena Lebron Džejms.

Pipen i Džordan se smatraju možda i najboljim tandenom u istoriji, pošto su doneli Bulsima šest titula. Ipak, poslednjih godina njihov odnos nije baš najbolji.

To se jasno zaključuje po objavljenim odlomcima Pipenove autobiografije. Najpre je otvoreno kritikovao Džordanov dokumentarac „The Last Dance“, smatrajući da je stvoren samo da bi veličao Majkla, a sad je otišao i korak dalje.

Ići ću čak toliko daleko da kažem da je Majkl uništio košarku. Osamdesetih godina na terenima, svi bi dodavali loptu, proigravali saigrača da pomognu timu. To je stalo devedesetih. Deca su želela da budu kao Majkl. A Majkl nije želeo da doda, nije želeo da skoči, niti da brani najboljeg protivničkog igrača. On je želeo da se sve radi za njega„, napisao je Skoti.

Usledilo je „poentiranje“.

Zato sam uvek verovao da je Lebron Džejms najveći koje je ova igra videla – on radi sve i oličava ono što košarka zaista jeste„, poručio je Pipen i, nema dileme, dodatno uzburkao večitu raspravu ko je košarkaški GOAT.

Dakle, šta vi kažete?