Obradović: Igrali smo pametno

Košarka 03. feb 202322:102 komentara
Guliver

Trener Partizana Željko Obradović bio je veoma zadovoljan posle pobede njegovog tima u Kaunasu protiv Žalgirisa i posebno istakao defanzivan aspekt igre.

– Imali smo više ofanzivnih skokova nego oni defanzivnih. To je jedan od ključnih faktora utakmice. Generalno, igrali smo dobru utakmicu, osim treće četvrtine. Ispoštovali smo dogovor iz svlačionice. Znali smo da će se truditi da igraju što agresivnije i bilo je tako. Žalgiris je tim koji ne odustaje, ali naša igra u odbrani je bila dobra, igrali smo pamerno u napadu i koristili kvalitet koji imamo – rekao je Obradović.

povezano

Pojačanu agresivnost kao ključ pobede apostrofirao je Zek Ledej.

– Glavna stvar je da smo bili agresivni. Rekao sam momcima da je ovo posebno mesto zbog atmosfere. Mi smo došli ovde da budemo agresivni i u ranoj fazi smo uspostavili taj standard. To nam je pomoglo da preguramo utakmicu. Oni su iskoristili publiku da naprave pritisak u trećoj četvrtini, ali smo bili u stanju da ostanemo koncentrisani i slušali smo trenera. Pregrupisali smo se u četvrtoj četvrtini i utakmicu odveli u pravcu koji nam odgovara.

Komentari

Vaš komentar