Obradović pred pripremni turnir u Atini: Duda i Pavlos – nedostajaće zauvek!

Željko Obradović
Izvor: LLUIS GENE/AFP

Beogradski Partizan nastupiće predstojećeg vikenda na pripremnom turniru u Atini koji nosi ime legendarnog predsednika Panatinaikosa Pavlosa Janakopulosa, a pored crno-belih na turniru će nastupiti domaći PAO, prvak evrope Anadolu Efes i nemački Ulm. Tom prilikom govorio je i Željko Obradović, trener tima iz Humske, koji je 13 godina blisko sarađivao sa pokojnim Janakopulosom.

Memorijalni turnir Pavlos Janakopulos u Atini, na kojem učestvuju PAO, Partizan, Efes i Ulm možete da gledate predstojećeg vikenda na kanalima Sport kluba.

U ime Partizana želeo bih da se zahvalim na pozivnici da učestvujemo na ovom turniru. Srećan sam što sam ponovo ovde, a imaćemo i priliku da odigramo dve jake utakmice. Svi znate kakav je bio moj odnos sa Pavlosom Janakopulosom. Nikada neću zaboraviti šta je sve uradio za mene – on je jedinstvena osoba koja je me je naučila mnogo čemu, ne samo u košarci. Slušao sam njegove savete i naš odnos nije bio samo profesionalan. Bio je sa nama svakog dana, svake večeri, bio je blizak sa svim ljudima u klubu. On je bio osoba o kojoj treba govoriti. Hvala i Dimitrisu što nas je pozvao“, izjavio je Željko Obradović, devetostruki osvajač Evrolige.

Pavlosov sin Dimitris Janakopulos, koji je izneo mnogo kritika na račun Obradovića u prošlosti, ipak je poželeo dobrodošlicu srpskom treneru.

Raspored direktnih prenosa sa pripremnog turnira u Atini:

Subota: 16h Efes – Ulm; 19h PAO – Partizan na SK1.
Nedelja: Borbe za plasman u istim terminima po srednjoevropskom vremenu.

 

Svestan sam da i u Grčkoj danas svi pričaju o smrti mog kuma Dude Ivkovića, kao što je to nekad bio slučaj i sa Pavlosom. Njih dvojica će mi nedostajati čitavog života“, rekao je trener crno-belih.

Pavlos Janakopulos je bio grčki biznismen i vlasnik Panatinaikosa, a 2018. godine je preminuo u 89. godini. Obradović je kao trener Panatinaikosu doneo pet titula evropskog mandata tokom svog mandata u Atini, koji je trajao od 1999. do 2012. godine.

Komentari

Vaš komentar