Obradović: Ubedljivo smo najmlađi tim u Evropi, potrebno je vreme

Željko Obradović
Izvor: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Košarkaši beogradskog Partizana nisu uspeli u niškom „Čairu“ da dođu do prvog trofeja sezone u srpskoj košarci – crno-beli su ubedljivo poraženi od Crvene zvezde, a posle meča za medije je govorio i trener ekipe Željko Obradović. On je istakao da je njegova ekipa podbacila na svim nivoima.

Zvezda je slavila sa ubedljivih 85:68 pošto je tokom čitavog meča bila bolji rival.

Povezano:

„Čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi. Ovo sam najavljivao sinoć, iskusna su ekipa i znaju da igraju finale. Moji igrači nisu bili na nivou na kojem sam mislio da će biti. Nadam se da će nam ovo iskustvo pomoći i u pripremi narednih utakmica… I u klubu, igračima, i meni kao treneru. Moramo na svim nivoima da vidimo zašto smo izgledali ovako kako smo izgledali“, izjavio je 61-godišnji Željko Obradović.

Partizan u prvom poluvremenu nije imao nijedan poen koji su postigli srpski košarkaši.

„Ja vodim Partizan i ne razmišljam ko je stranac, a ko je ne znam šta. Za mene su svi igrači isti“, rekao je trener crno-belih.

Partizan u dva meča ima dva ubedljiva poraza od večitog rivala.

„Treba nekog vremena, ovo je početak sezone. Za jedan tim koji je oformljen i ima tri igrača iz prošle sezone… Potrebno je vreme. Ubedljivo smo najmlađi tim u Evropi. Izuzetno sam zadovoljan kako moji igrači rade i ponašaju se“, kazao je nekadašnji selektor Jugoslavije.

Usledillo je i nepotrebno pitanje jednog novinara, zapravo konstatacija da je „svetski trener, a da je dvaput dozvolio sebi da izgubi od Crvene zvezde“.

„Meni je ovo 61. finale u karijeri, nađite ko sledeći ima toliko finala. Pričajte vi o čemu god hoćete, ja ću pričati o onome što ja želim da govorim. Hvala vam na pitanju.

Dotični novinar je izgovorio da smatra da su ta dva poraza od crveno-belih uvredljivi.

„Uvredljivo? Ništa nije uvredljivo, bilo 17, 27 ili 7, ništa nije uvredljivo. I juče sam rekao kada smo dobili, da smo u finalu i da smo dobili, bilo dva ili 22 poena svejedno. Ponavljam, zaslužena pobeda Zvezde.“

Za Partizan nije nastupio Alen Smailagić, koji se povredio na polufinalnom duelu Kupa.

„Smailagić je trebalo da bude bitan igrač, kada smo u ponedeljak krenuli sa treninzima slika je bila drugačija. Imali smo ideju, znali smo da bi to trebalo da bude meč sa Zvezdom. Ušli smo u probleme. Zagorac bez treninga sedam dana, Lesor pet dana, Smailagić se povredio. Kako se povredio, neko treba da pogleda taj video. To je veoma očigledno kako se povredio. Kako se desilo da igraču večeras bude polomljen nos i da se tretira normalno. Povešćemo računa o tome u budućnosti. U pravu ste, nismo imali tranziciju, razlog toga nije Smailagić. Otvorili smo meč slabo, odbrambeno je izgledalo dobro. Zvezda je dala neke lake koševe u tranziciji i to je problem. Zvezda je izuzetno iskusna, bila je utakmica takva. Čestitam im na svemu što su uradili.“