Obradović: Zvezda je kaznila i iskoristila naše boljke

Košarka 27. maj 202222:464 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u prvom meču finalne serije sa 90:76, nakon bolje igre u drugom poluvremenu. Naredni meč finalne serije je na programu 29. maja sa početkom u 20 časova.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, tokom kojeg je Partizan dobio prvu deonicu sa 23:19, a Zvezda drugu sa 23:16, izabranici Dejana Radonjića su tokom trećeg kvartala pobegli na 58:45.

Partizan je nastojao da stigne do egala, nastojao je da se vrati u meč, a uoči poslednje deonice, na semaforu je pisalo 66:58 za Zvezdu. U završnom kvartalu, Partizan je uspeo da pripreti – 64:70, ali je Zvezda odbila ove pretnje, stigla do pobede i prednost u finalnoj seriji.

ABA/Dragana Stjepanović

“Zaslužena pobeda Zvezde. Izgubili smo fokus u završnici prvog poluvremena, a izuzetno smo loše odigrali na početku treće deonice. Dozvolili smo rivalu da se razigra, da stigne do poena iz tranzicije, stekne dvocifrenu prednost koju je kasnije ljubomorno čuvala do kraja meča. Nama su se ponovile boljke koje nas prate od početka sezone”, naglasio je Željko Obradović, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

“Odmah se okrećemo narednom meču. Da li je druga utakmica ključna ili nije? Zaista ne znam. Igra se na tri pobede, a samim tim svaka utakmica je ključna. Ukoliko želimo, a želimo da stignemo do pobede, sa dosta igrača koji debituju u finalu ABA lige, moramo da igramo daleko agresivniji i sa mnogo manje ocilacija”.

Druga utakmice finalne serije između Partizana i Crvene zvezde, na programu je 29. maja sa početkom u 20 časova. Partizan će biti domaćin, Partizan će imati podršku navijača.

Komentari

Vaš komentar