Pešić objavio spisak za FIBA prozor

Košarka 20. jun 202222:389 komentara
Košarkaška reprezentacija Srbije
Izvor: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak igrača za mečeve junsko/julskog prozora u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se naredne godine održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji.

Zvaničan start priprema biće 23. juna, a do tada će selektor i njegovi saradnici raditi sa igračima koji su ranije završili sezonu i kojima je potreban uvod u maksimalne napore takmičarskog ritma u kvalifikacijama.

Pešić se odlučio za sledeće igrače: Aleksa Avramović, Aleksa Uskoković, Aleksa Novaković, Ognjen Jaramaz, Danilo Anđušić, Miloš Teodosić, Vanja Marinković, Dejan Todorović, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Balša Koprivica, Boriša Simanić, Marko Jagodić-Kuridža, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Marko Pecarski, Boban Marjanović, Nikola Jović.

Orlovi prvo poslednjeg dana juna igraju u gostima protiv Letonije. A potom tri dana kasnije u Nišu dočekuju Belgiju.Te mečeve, kao i ostale u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, možete pratiti u direktnim prenosima na kanalima Sport Kluba.

Srbija je na deobi prvog mesta Grupe A sa Letonijom, pošto obe ekipe imaju skor 3-1 i obe ekipe su već obezbedile plasman u finalnu fazu. Uz njih najverovatnije će ići i Belgija koja sada ima 2-2, dok su šanse Slovačke sa 0-4 zaista minimalne.

U poslednjoj fazi kvalifikacija ekipe iz ove grupe ukrštaju se sa ekipama Grčke, Turske i Velike Britanije i odande će prve tri obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo.

Komentari

Vaš komentar