Radonjić: Bili smo strpljivi i mirni, to je presudilo

Izvor: ABA/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvena zvezda uspeli su posle bolje igre tokom tri deonice i prave drame u završnici meča da pobede Partizan u drugom meču finalne serije sa 85:81. Zvezda ima tri meč lopte za odbranu trona, a naredni duel je na programu 1. juna.

Izabranici Dejana Radonjića, košarkaši Zvezde, bolje su počeli meč. Dobili su prvu deonicu sa 29:18, tokom drugog kvartala imali su prednost od 12 poena, ali se Partizan nije predavao, pa je uoči drugog poluvremena na semaforu pisalo 47:40 za Crvenu zvezdu. Partizan je i dalje bio u igru.

Tokom trećeg kvartala, Partizan je dva puta bio na minus pet, ali je Zvezda odbila ove nalete, pa je uoči završne deonice, vodila sa 62:53. Izabranici Željka Obradovića uspeli su da istope pomenuti kapital, uspeli su da povedu sa 71:69, usledio je rat nerava u kojem su više snage i koncentracije imali košarkaši Crvene zvezde.

„Odmah posle prve utakmice sam rekao da nas očekuje izuzetno zahtevan duel. Tako je i bilo. Partizan je bio drugačiji nego na prvom meču. Imali smo prednost tokom prvog poluvremena, ali je bilo evidentno da će biti teško stići do pobede. U poslednjem kvartalu smo ispustili prednost, bili smo mirniji i strpljiviji u završnici i sada vodimo sa 2-0“, naglasio je Dejan Radonjić, pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

„Očekujem da navijači Partizana pruže veliku podršku svojim igračima tokom meča. U ovom momentu zaista ne mogu da komentarišem šta se dešavalo na kraju meča“.

Naredni, treći meč finalne serije, na programu je 1. juna sa početkom u 20 časova i 30 minuta. Partizan će biti domaćin u meču koji sledi. Da li će Partizan uspeti da produži seriju, ili će Zvezda iskoristiti prvu od tri meč lopte koliko ima za osvajanje titule, ostaje da se vidi.

Komentari

Vaš komentar