Radonjić: Da sutra dođe Mitoglu, Endruz nije potpisao raskid

Košarka 29. jan 202311:331 komentar
Dejan Radonjić
Guliver Image / Photo by: Hendrik Schmidt/picture-alliance/dpa/AP Images Syntainics MBC Wei'enfels - FC Bayern Munich

Trener Panatinaikosa Dejan Radonjić govorio je nakon ubedljive pobede nad Jonikosom u grčkom šampionatu o spekulacijama da će grčke Zelene pojačati Met Tomas.

Grčki mediji preneli su da bi američki košarkaš trebalo da dogovori detalje saradnje sa atinskim klubom.

„On je dobar igrač i videćemo kakva je situacija narednih dana. Pre svega, trenutno na tržištu nema mnogo igrača u ponnudi, moramo da analiziramo ono što imamo u timu i šta postoji na tržištu. Sa onim što trenutno imamo, igrač kakav je Met Tomas bi mogao da nam pomogne“, rekao je crnogorski stručnjak i odgovorio na pitanje da li je Tomas tip igrača koji klub trenutno traži:

„Bio bih veoma srećan ako bismo sutra mogli da potpišemo Dinosa Mitoglua, na primer. Da igra za nas“.

Panata je utakmicu domaćeg prvenstva odigrala sa 11 igrača u rosteru. Takođe, problem za atinski klub je ograničenje broja stranaca u grčkom šampionatu. Marijus Grigonis nije registrovan za domaće prvenstvo upravo zbog tog limita.

„I dalje imamo problem jer imamo sedam stranaca i tri puta pravo da izmenimo roster, situacija je čudna. Napravićemo jednu izmenu u narednom periodu i jednu pre Kupa (16. do 19. februara). Moramo da razmišljamo od utakmice do utakmice. Sa devet stranaca u našem timu, moramo da odlučimo pre Kupa. Bilo bi od velike pomoći kada bismo mogli lakše da menjamo te igrače i odmaramo ih za Evroligu, naročito uz povrede koje imamo“.

Radonjić se osvrnuo i na situaciju sa Endruom Endruzom koji već dugo nije deo tima, ali je i dalje član Panatinaikosa.

„On je van terena tri meseca. Nije još uvek potpisao raskid ugovora, pa je i dalje deo rostera koji nastupa u grčkom prvenstvu“.

Potpuno suprotno u odnosu na ostala košarkaška prvenstva širom Evrope, u Grčkoj nije dovoljno da se igrač izbriše iz rostera u registraciji ekipe za takmičenje. Pravila grčke lige nalažu da igrač prvo mora da potpiše sve papire u vezi sa raskidom ugovora, kako bi bio izbrisan sa liste prijavljenih igrača za domaće prvenstvo.

Komentari

Vaš komentar