„Rising Stars“ u novom ruhu

Košarka 19. feb 202209:13 > 09:14
Kejd Kaningem
Izvor: Jason Miller/Getty Images

Odigran je prvi „Rising Stars Challenge“ u okviru ol-star vikenda po novom formatu. Odigrane su tri utakmice – dva polufinala do 50 poena i finale do 25, da se obeleži 75-godišnjica NBA, a MVP je bio Kejd Kaningem, prvi pik sa letošnjeg drafta.

U tom događaju učestvuju rukiji i sofmori, ali umesto da se odigra jedna utakmica, kao i ranije, bilo je četiri ekipe sa po sedam igrača – treneri su bili Ajzea Tomas, Rik Beri, Džejms Vorti i Geri Pejton, svi članovi Kuće slavnih.

Kaningem je vodio Tim Beri do pobede nad Timom Tomas u finalu sa 25:20.

„Bilo je zabavno – sjajni saigrači i treneri, prava atmosfera. Dobro sam se proveo“, rekao je Kaningem,  koji je upisao 5 poena, 2 skoka i 3 asistencije u finalu. U polufinalu je imao 13 poena, 5 skokova i 6 asistencija.

Po 5 poena u finalu dali su i Džejšon Tejt i Evan Mobli. Za poraženi tim u finalu najbolji je bio Prešs Ačijuva sa 12 poena, a Sadik Bej dodao je 5.

Nadovezao se košarkaš Hjuston Rokitsa Džejlen Grin:

„Bio je dobar osećaj. Zabavno, igrali smo slobodno“, rekao je Grin, čiji tim je izgubio u prvom polufinalu, nakon što je Dezmond Bejn pogodio dva penala za trijumf.

Kao i obično, igralo se opušteno, mada bi se igrači uozbiljili u završnici, a sve tri utakmice završene su na liniji penala, znak da su se odbrane ipak igrale.

„Dopada mi se ovo“, kaže plej Hornetsa Lamelo Bol, „Kreativan je novi format“.

Komentari

Vaš komentar