Siguran trijumf podmlađene Srbije u Hrvatskoj

Košarka 14. nov 202120:12
Izvor: fiba.basketball

Košarkašice Srbije zabeležile su prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Izabranice Marine Maljković su u gostima savladale selekciju Hrvatske 84:66.

Aktuelne šampionke Starog kontinenta su u podmlađenom sastavu počele novi ciklus. Kvalitet je bio na njihovoj strani, pa su zabeležile sigurnu pobedu na gostovanju Hrvatskoj.

U srpskom timu je najbolja bila Aleksandra Crvendakić sa 33 poena, Tina Krajišnik je ubacila 15, a Ivon Anderson 13. Na drugoj strani najbolja je bila Ana-Marija Begić sa 19, Ivana Dojkić je ubacila 18.

Srbija je odlično počela meč, pa je povela 13:6. Imale su srpske košarkašice i prednost od 20:13, kada je usledila serija domaćeg tima. Hrvatice su, uz slobodna bacanja, prišle na 20:19. Olić i Nogić su potom pogađale za 24:19 na kraju četvrtine.

Pružale su Hrvatice otpor još nekoliko minuta, a onda je Crvendakić napravila razliku. Razigrale su se Srpkinje u nastavku, potpuno su kontrolisale situaciju na terenu, pa su na poluvremenu vodile 55:35.

Opao je ritam igre u drugom poluvremenu. Srbija je u trećoj četvrtini ubacila samo sedam poena. Hrvatska je bila bolja u toj deonici, pa je smanjila zaostatak (62:51).

Ekipa Marine Maljković je u poslednjih deset minuta ‘vratila stvari na svoje mesto’, ponovo je povećala razliku i došla do sigurnog trijumfa.

Srbija je zabeležila pobedu u prvom meču u kvalifikacijama u gupi E. Hrvatska je pretrpela prvi poraz, pošto je prethodno savladala Bugarsku.

Komentari

Vaš komentar