Trinkijeri: Po mom mišljenju, mi smo pobedili 3-1

Euroleague Basketball

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri govorio je u intervjuu za "Eurohoops" o plej-ofu Evrolige i velikoj borbi protiv milanske Olimpije.

Armani je slavio u seriji 3-2, posle uzbudljivih mečeva i velike borbe, ali i bez plasmana na Fajnal-for Trinkijeri je sa klubom iz Minhena ostvario istorijski uspeh. Bio je to prvi nemački tim koji se plasirao u plej-of elitnog takmičenja.

Prema mišljenju Andree Trinkijerija, njegov tim je trebalo da pobedi 3-1 u seriji. Prvu utakmicu, Bajern je izgubio u poslednjoj sekundi, košem Malkolma Dilejnija.

„Prva utakmica koju smo izgubili mogla bi da ubije bilo koji tim. Mogla bi da ubije i slona. Najveći uspeh je taj odlazak na petu utakmicu tamo, posle tog poraza. Prakitčno, mi smo dobili utakmicu. Samo jedna akcija nije izvedena na pravi način. Dešava se, mi smo ljudi“, rekao je Trinkijeri i dodao:

„Bili smo prosečni u drugom meču, ali smo se ipak borili. Obično u drugoj utakmici izgubite sa 30 razlike, uvek je tako ako pogledate istoriju plej-ofa. Dakle, po mom mišljenju mi smo pobedili sa 3-1 u seriji. Ali, to je druga stvar. Moram da sagledam situaciju, moram da razumem koliko je veliki naš napor bio da dobijemo dve utakmice u nizu, bez dva beka u rosteru, a snaga Armanija je upravo na tim pozicijama“.

On je dodao i da je zadovoljan istorijskim rezutlatom kluba.

Zaista sam zahvalan i reći ću, samo jednom i vrlo tiho, srećan. Ne gledam šta smo dobili, već ono što smo zaslužili. Kako smo igrali, zaslužili smo poštovanje i zaslužili smo odlazak na Fajnal-for„, zaključio je Trinkijeri.