Velika količina marihuane: Uhapšen bivši NBA šampion

Košarka 04. avg 202215:212 komentara
Iman Šampert
Elsa/Getty Images

Nekadašnji američki košarkaš Iman Šampert, koji je svojevremeno sa Klivlend Kavalirsima bio NBA šampion, uhapšen je na aerodromu Dalas/Fort Vort jer je obezbeđenje ustanovilo da je kod sebe imao 170 grama marihuane.

Šampert (32) je putovao iz Dalasa u Los Anđeles, a obezbeđenje ga je zaustavilo na aerodromu. Priznao je da kod sebe ima marihuanu, a kada je izmerena količina, Šampert je uhapeš i protiv njega je pokrenut krivični postupak.

*Kako će NBA odati počast velikom Bilu Raselu? Medžik Džonson ima ideju

Za ovo krivično delo nekadašnjem igraču Niksa, Kavalirsa, Kingsa, Rokitsa i Netsa preti do dve godine zatvora, kao i novčana kazna u iznosu od deset hiljada dolara.

Poslednji put Šampet je igrao u sezoni 2020/2021, kada je nastupio u svega dve utakmice u dresu Bruklin Netsa. U ligi je bio od 2011. godine, kada su ga draftovali Njujork Niksi, a sa Klivlendom je 2016. godine osvojio šampionski prsten.

Tokom karijere je u proseku beležio 7,2 poena i 3,3 skoka, bio je odličan defanzivac, a američkoj javnosti je poznat i kao pobednik šou-programa „Ples sa zvezdama“ iz 2021. godine.

Komentari

Vaš komentar