Virtus Trinkijeriju poslao ponudu koja se ne odbija?

Košarka 12. maj 202114:181 komentar
Izvor: ABA/Partizan NIS

Trener Bajerna Andrea Trinkijeri ove sezone je sa minhenskim timom napravio istorijski uspeh. Prvi put je jedan nemački klub stigao do plej-ofa Evrolige, a pred upravom Bajerna je sada bitan zadatak - da zadrže italijanskog stručnjaka u svojim redovima. Ukoliko to žele, čelnici minhenskog kluba moraće značajno da podignu ulog - tako prenosi rimska "Republika".

Rimski medij prenosi da srpski trener Aleksandar Đorđević neće ostati na klupi Virtusa, pošto nije ispunjen glavni cilj u Evrokupu, odnosno plasman u Evroligu. Bivši selektor Srbije je već imao problema sa čelnicima kluba iz Bolonje, kada je početkom decembra dobio otkaz, a zatim je vraćen na mesto trenera 24 časa nakon što je otpušten.

Italijanski mediji navode da je Trinkijeru već stigla konkretna ponuda iz Virtusa, a spekuliše se i o ciframa. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o iznosu između 800.000 i 1.000.000 evra, što je duplo veća plata od one koju trenutno ima u Bajernu i duplo veća od one koju Đorđević sada ima u Bolonji.

Ponuda koja čeka Trinkijerija u Bajernu ovog leta vredna je 600.000 evra, pa će nemački klub morati da se potrudi da makar izjednači predlog ugovora sa onim koji su poslali Italijani.

Bajern je u četvrtfinalnoj seriji Evrolige poražen od Armanija sa 3-2 i bio je na pragu Fajnal-fora, a bivši trener Partizana nedavno je izjavio da je po njegovom mišljenju Bajern trebalo da dobije tu seriju 3-1.

 

Komentari

Vaš komentar