Vuč: Ne zanima me što nisam u centru pažnje kao Zek i Demar

Košarka 28. dec 202110:17
Izvor: Ronald Martinez/Getty Images

Nikola Vučević je konačno proradio. Posle nekoliko mečeva koje su Bulsi propustili zbog kovid protokola Nikola je preporođen a to je pokazao u pobedi protiv Atlante gde je imao 24 poena, 17 skokova, šest asistencija i četiri rampe.

„Znam koliko Vuč naporno radi. Nikada ne bih dozvolio da težak period kroz koji je prolazio učini da mislim lošije o njemu kao o igraču. Dominantan je na svojoj poziciji. Jedan je od najveštijih centara, i unutra i spolja. Samo je bilo pitanje trenutka“, rekao je Demar Derozan o svom saigraču Nikoli Vučeviću.

I zaista Vuč je proradio protiv Hoksa, dok je i dan ranije protiv Indijane imao 16 poena i 15 skokova.

„Iskoristio sam to što nismo imali utakmice neko vreme pa sam vežbao sve aspekte igre. Gledao sam dosta snimaka i tu sam analizirao stvari koje mogu da poporavim. Bio sam frustriran što loše šutiram, ali me je pomoćni trener naterao da ne razmišljam toliko o tome kako mi to ne bi poremetilo ostale aspekte igre. Međutim predugo igram košarku da bih dozvolio da loš šut utiče na moj kvalitet igre. Samo sam se fokusirao, vratio i radio stvari koje sam mogao da kontrolišem“, kaže Vučević.

On je već dva puta kao igrač Orlanda bio na Ol star mečevima, 2019. i 2021. godine. U februaru 2022. bi moglo da se desi isto, a Bulsi bi izvesno uz njega mogli da imaju i Demara Derozana i Zeka Lavina na meču svih zvezda.

„Imamo mnogo talenta, ne samo nas trojica, već imamo i druge momke koji mogu da pogađaju. Jako je teško braniti nas kada nas trojica igramo dobro. Bili su agresivni na Demaru, a ja sam ostajao otvoren i pogađao sam šuteve. Derozan i Lavin su imali preko 30 poena, a obojica su imali devet i deset asistencija. To pokazuje da oni utiču mnogo na igru kao i da veruju saigračima, a to nas sve čini boljim igračima“.

Lavin i Derozan su definitivno dva glavna igrača Čikaga. Ipak bez Vučevića slika nije kompletna, ali se o Nikoli ne govori toliko koliko o ovoj dvojici. Zato je pitanje novinara posle meča sa Atlantom bilo da li Nikoli smeta to što nije toliko u centru pažnje.

„Nisam uznemiren zbog toga da sam izostavljen. Više se iznerviram što ne radim ono što mogu na terenu. Znam da moram da podržavam saigrače jer i oni podržavaju mene. Bilo je samo pitanje vremena kada ću početi da igram dobro. Takve stvari me uopšte ne zanimaju“, skromno odgovara Vučević.

Komentari

Vaš komentar