Vučević posle 43: Ol-star bi mi sad značio još više

Košarka 06. feb 202111:111 komentar
Nikola Vučević
Reinhold Matay-USA TODAY Sports

Nikola Vučević je u pobedi Orlanda nad Čikagom ubacio 43 poena što mu je rekord karijere. Najbolji crnogorski košarkaš kaže da je osećaj odličan, ali da mu je posebno značajno što je Medžik pobedio.

Odličan je osećaj jer smo pobedili. Saigrači su me pronalazili, bio sam u dobrim pozicijama i pogađao sam. Najvažnija je pobeda koja nam je bila mnogo važna jer nismo igrali dobro u poslednje vreme„, kazao je Nikola Vučević.

Ovaj košarkaš je jednom prilikom bio na Ol-star meču. Sada je među igračima Orlanda glavni kandidat da bude na smotri najboljih igrača NBA lige, mnogi njegovi saigrači lobiraju za njega, a on poručuje da bi voleo da se nađe na ovoj utakmici.

Iskreno, značilo bi mi još više. Teško je ući na Ol star ima samo 12 mesta. Teško je ući tu i ako budem dva puta Ol star biće mi velika čast. Probaću da budem na visokom nivou i to će mi pomoći. Fokus mi je na timu i mojoj igri„.

Popularni Vuč je pričao i o poluhorogu kog izvodi odlično. Novinari su ga pitali kada je shvatio da mu je to važno napadačko oružje.

Na mojoj juniorskoj godini na koledžu. Tada sam napravio veliki iskorak sa tim šutem. Tada sam shvatio da sam dobar u tome. To je sada veliki deo moje igre od kada sam u NBA„.

Vučević je sigurno jedan od najboljih centara u NBA ligi, ali ga veoma retko navode kada nabrajaju najbolje petice.

Navikao sam na to, meni je važno da drugi igrači i treneri drugih ekipa shvataju da sam dobar igrač i važno mi je kako me tretiraju. To je najvažnije na kraju dana, da te poštuju drugi igrači. Mislim da mene poštuju. U NBA je mnogo dobrih centara a sebe bih stavio među najbolje. Nije mi to neka ekstra motivacija, najvažnije mi je da tim pobeđuje

Komentari

Vaš komentar