Zvezda odgovara Petroviću: Molimo prijatelje iz Zagreba da se dogovore

Košarka 21. mar 202320:21 10 komentara
ABA/Dragana Stjepanović

Tema dana, vredna dva saopštenja iz Crvene zvezde, postala je izjava Franja Arapovića u podkastu “Pro Sport” da je Crvena zvezda 2014. godine za 800.000 evra od Cibone kupila mesto u Evroligi.

Povezano

Crvena zvezda je prvo saopštenjem reagovala na ovu tvrdnju koju je demantovala.

Zatim se oglasio i selektor reprezentacije Hrvatske Aleksandar Petrović koji je napisao da se u saopštenju KK Crvena zvezda potkrala greška te da nije tačno da je, kako se tvrdi u saopštenju, on u to vreme bio predsednik Cibone.

Usledilo je još jedno saopštenje sa Malog Kalemegdana. Prenosimo ga u celosti i bez izmena:

„KK Crvena zvezda Meridianbet ulaže velike napore kako bi u svojim saopštenjima bio precizan uz upotrebu činjenica, jasan i precizan. Nismo ni najsrećnijii što ih u poslednje ima puno, jer publika želi da gleda košarku, a ne saopštenja. Međutim, na poluinformacije, neistine kojih je bilo mnogo prethodnih dana, nikada nećemo ćutati i odgovorićemo svaki put.

Nekadašnji trener i predsednik KK Cibona Aca Petrović izjavio je u utorak “da se u klupskom obraćanju KK Crvena zvezda potkrala greška…”.

U prilog tome dostavljamo precizne podatke.

U vreme F4 ABA lige u Beogradu funkciju predsednika kluba obavljao je Ivica Lovrić, a od 30.06.2014. godine bez ikakvih ovlašćenja do imenovanja Ace Petrovića.
Aleksandar Petrović, zvanično sa funkcijom se vratio u KK Cibona 04.08.2014. godine u ulozi sportskog direktora kluba na poziv nekadašnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, a službeno je postao i predsednik kluba na Vanrednoj Skupštini kluba 29.09.2014. godine.

Zato najlepše molimo naše sportske prijatelje iz Zagreba da se prvo lepo dogovore, sa kime smo to mi mogli i kada da imamo sastanak i ručak u Ljubljani za početak, i kako smo to mogli mimo Evrolige da napravimo bilo kakav dogovor?

U međuvremenu, uspeli i da saznamo kako se Franjo uz pomoć dvojice drugara “prisetio” svega pre dva dana, a prošlo je 10 godina … Jedino što su zaboravili da mu jave je da odustajanjem KK Cibona, mesto u elitnom takmičenju prvo vraćeno Evroligi, pa je ta organizacija odlučila da predstavnik u takmičenju bude prvoplasirani u regularnom delu sezone – KK Crvena zvezda, i to dva meseca kasnije!

Zato očekujemo da će na ovakve neistinite izjave reagovati i Evroliga organizator takmičenja, jer KK Crvena zvezda ne želi na bilo koji način više da učestvuje u ovom blatu koje neki drugi kreiraju.“

Komentari (10)

Vidi sve komentare