Zvezda potvrdila: Mitrović opet na Kalemegdanu

Košarka 18. jun 202121:21 1 komentar
KK Budućnost Voli

Crvena zvezda je u petak uveče potvrdila da je dvogodišnji ugovor sa klubom sa Kalemegdana potpisao dojučerašnji košarkaš Budućnosti Luka Mitrović.

Crveno-beli su prethodno saopštili da je novi član ekipe trenera Dejana Radonjića postao i Nikola Ivanović, koji je takođe stigao iz glavnog grada Crne Gore.

#related-news_0

Dvadesetosmogodišnji krilni centar je od 2012. do 2017. bio član kluba sa Kalamegdana sa kojim je osvojio po tri pehara ABA lige i prvenstva Srbije i četiri Kupa Radivoja Koraća. Za MVP završnog turnira KRK proglašen je 2015.

Karijeru je počeo u Hemofarmu, a Bambergu, Manresi, Hapoelu iz Jerusalima i protekle sezone u podgoričkoj Budućnosti.

Luka Mitrović se vraća na mesto na kome se najbolje oseća, koji zna šta znači nositi dres Crvene zvezde i koji najbolje zna šta znači reč „kuća“. Luka dobro došao u tvoju Crvenu zvezdu,“ navodi se na sajtu kluba sa Kalemegdana.

Pored Ivanovića i Mitrovića, Zvezda je zainteresovana za još jednog igrača Budućnosti i reprezentativca Crne Gore. U pitanju je Džastin Kobs.

Međutim, u ovom trenutku, Kobs nije prva opcija, njegov angažman će biti aktiviran, tek u trenutku ukoliko prva opcija, Stefan Jović ne stavi paraf na ugovor, sa klubom u kome je stekao potpunu afirmaciju.