Lekari zabranili brz povratak: Konor pauzira šest meseci

Conor McGregor
Jeff Bottari/Zuffa LLC via Getty Images

Irski MMA borac Konor Mekgregor pretrpeo je poraz nokautom u drugoj rundi od Dastina Poarjea u povratku u UFC oktagon posle više od jedne godine, iako je pre meča bio priličan favorit po kladionicama. Nekadašnji prvak UFC u dve kategorije primio je veliki broj udaraca u desni list, a njegova nestabilnost na prednjoj nozi na kraju i dovela do prilike za „Dijamanta“ da dođe do tehničkog nokauta „paklenom“ serijom.

Kao što je to uvek i slučaj posle UFC priredbi, lekari promocije pregledaju borce i u slučaju povreda prepisuju period tokom kojeg bi sportista morao da odsustvuje iz zvaničnih borbi. U slučaju 32-godišnjeg Mekgregora (22-5 MMA, 10-3 UFC) zabrana će važiti 180 dana, a razlog za to je potencijalna povreda kosti potkolenice (tibije i fibule).

Ipak, ukoliko pregledi pokažu da je povreda sanirana, Mekgregor će moći ranije da se vrati u UFC oktagon. Poarjeu je prepisana obavezna sedmodnevna pauza „zbog odmora“.

Noga mi je skroz mrtva. Mislio sam da njegove udarce blokiram cevanicom, ali su svi udarci zapravo pogađali mišić, pa je on pretrpeo veliku štetu“, izjavio je Konor Mekgregor govoreći o povredi.

Novozelanđanin Den Huker, kojeg je nokautirao Majkl Čendler, dobio je preporuku mirovanja od 45 dana, od čega 30 bez ikakvog kontakta.

Komentari

Vaš komentar