LN: Srbija prepustila set i izbila na četvrto mesto

Aleksandar Atanasijević
foto: FIVB

U ponedeljak je u Riminiju odbojkaška reprezentacija Srbije u 13. kolu Lige nacija slavila protiv Australije rezultatom 3:1, pa su izabranici Slobdana Kovača izbili na četvrto mesto sa 25 bodova (devet pobeda i četiri poraza).

Po setovima bilo je 25:16, 25:13, 19:25 i 25:15 za oko dva časa igre. Srpska selekcija bori se za učešće u plej-ofu, u kojem će nastupiti četiri prvoplasirane ekipe nakon 15 odigranih kola.

Srbija je trenutno četrvrta posle nekompletnog 13. kola, a glavni konkurenti za učešće u doigravanju su joj Rusija i Francuska, koje imaju po osam pobeda, uz odigrani meč manje.

U narednom kolu u utorak Srbija će igrati protiv Holandije od 12 časova, a direktan prenos moći ćete da pratite na Sport klubu, baš kao i prenose svih drugih mečeva iz Riminija.

Srbija je protiv Australijanaca odigrala tri dominantna seta, uz jedan ispunjen greškama, ali je na kraju u redovima „Plave čete“ najefikasniji bio korektor Aleksandar Atanasijević sa 19 osvojenih poena.

Srednji bloker Petar Krsmanović imao je 15 poena, primač servisa Marko Ivović 12, a kapiten Marko Podraščanin zabeležio je 10.

U poraženom timu istakli su se Eliot Aziz Oluvatobi sa 12 i Džejms Vir sa 10 osvojenih poena.