Milica: Mnogo sam emotivna, divni ljudi su mi podrška

Sport Klub 27. jul 202117:589 komentara
Izvor: Photo by Maja Hitij/Getty Images

Milica Mandić, osvajačica zlatne medalje u tekvondou na Olimpijskim igrama u Tokiju, kaže da joj se čini da je to veći uspeh od zlata u Londonu 2012, a zahvalila se i celom timu na podršci.

„Ovo nisu samo moje zasluge. Mnogo sam emotivna, srećna i ponosna. Da nije bilo celog tima – sa Galetom, Tijanom, Marijom, mojim verenikom i porodicom – ne bih bila tu gde jesam. Ponosna sam što imam tako divnu podršku i tako divne ljude iza sebe, koji su me podržavali do maksimuma. Moje poslednje OI, htela sam da završim onako kako dolikuje“, rekla je 29-godišnja Mandićeva za RTS kroz suze radosnice.

povezane vesti

Pre pet godina u Riju, Mandićeva je ispala u četvrtfinalu, a sada je ponovo prva na pobedničkom postolju.

„Meni se čini da je veći uspeh. Strani mediji nisu mi prognozirali da mogu da ponovim uspeh, pogotovo posle Olimpijskih igara u Riju, ali tu smo da idemo protiv svih šansi. Verovala sam u sebe i svoj rad – iako je bilo teško u nekim momentima, znala sam koliko sam sebe dala ovome. Imam trenera iza sebe koji takođe daje svoj maksimum, ponovo smo na podijumu“.

Bilo je izuzetno uzbudljivo u finalu, pogotovo u poslednjoj rundi, a Milica je sa 10:7 u duelu sa Korejkom Da-bin Li došla do svog drugog olimpijskog zlata.

„U finalu je presudilo to što je prvi udarac u glavu bio jak. Posle toga nije smela da napada, i to mi je osiguralo da malo više kontrolišem borbu. Čast mi je da sam se u finalu našla sa aktuelnom svetskom šampionkom“.

Anastasija Zolotić, Amerikanka srpskog porekla, posle osvojeng zlata je rekla da je tekvondoom počela da se bavi upravo zbog Milice.

„Nisam to znala. Lepo je čuti. Ta devojka je kvalitetan borac, išla je od početka do kraja, zaslužila je olimpijsko zlato u kategoriji koja je teška. Srećna sam što imam takav uticaj, mada je možda to bio i veliki teret za mene, jer nisam očekivala da će se to desiti posle Londona. Ponosna sam kad neko kaže da je krenuo da se bavi tekvondom zbog mene. Uvek se trudimo da propagiramo prave vrednosti. Meni je ovo najlepši život koji sam mogla da izaberem. Volela bih da to prenesem na buduće generacije“.

Već je više puta Milica najavila da će joj Tokio biti poslednji nastup na olimpijskim igrama, a hoće li se možda predomisliti?

„To i moj trener kaže, naredne igre su samo za tri godine (u Parizu). Prvo mi treba odmor, da se slegnu utisci, da vidimo gde smo pošli i odakle smo krenuli. Najvažnije je da imam takve ljude oko sebe, da imam takvu podršku. I da, ako planiram da nastavim, znam da imam jaka leđa“, zaključila je Mandićeva za RTS.

Komentari

Vaš komentar