Moto GP: Argentina čeka najbolje

Moto GP 01. apr 201610:51 > 10:53
Izvor: Getty Images

Druga runda Moto GP šampionata vozi se u Argentini, a po onome što smo videli u prvoj trci, spektakl je zagarantovan. Mnogo toga se dešava u Moto GP karavanu.

Setimo se, ovo je bilo mesto gde je počeo sukob Rosija i Markeza prošle sezone, koji svi znamo kako se završio. Ili se možda još nije završio? Rosi slavi 20 godina od debija u ovom sportu i videćemo šta nam je spremio.

Horhe Lorenco je dobio prvu trku i dao svima jasnu poruku da je on taj preko koga ide put do titule. Dva momka koji čekaju osvetu su Andrea Janone, koji je pao sa prve pozicije u Kataru i Dani Pedrosa, koji zbog povrede nije ni vozio prošle godine.
Malo i o transferima. Bredli Smit je potvrdio da odlazi iz Tech3 Jamahe u KTM, dok će u Pramak Dukatiju umesto povređenog Danila Petrućija voziti Mikele Piro. Takođe, najavljuje se i povratak tima Sita Ponsa u sledećoj sezoni.

Staza Termas de Rio Hondo duga je 4.805 kilometara. Ima 14 krivina i veoma dug startno-ciljni pravac. Arhitekta je bio Harno Zafereli, a osim Moto GP, na ovoj stazi voze se trke WTCC i Super TC2000 šampionata.