Moto GP: Markez želi da nastavi dominaciju u Americi

Moto GP 05. apr 201613:24 > 13:26
Getty Images Sport, Mirco Lazzari gp

Moto GP sezona je tek počela a već u drugoj trci sezone imali smo neverovatna uzbuđenja na stazi.

Mark Markez slavio je u Argentini, Rosi je stigao do prvog podijuma u sezoni, a Lorenco trku nije ni završio. Nakon dve trke, Markez je vodeći u generalnom plasmanu sa 41 bodom. Rosi na drugoj poziciji ima osam manje. Treći je Dani Pedrosa sa 27, dva više od aktuelnog šampiona Lorenca.

Već ovog vikenda očekuju nas nova uzbuđenja na dva točka, vozi se u Ostinu u kome Markez ne zna za poraz od kada vozi u kraljevskoj klasi, 2013. I naravno, maldi Španac nada se da će produžiti svoj pobednički niz u trkama za Veliku nagradu Amerike.

Rosiju će za pobedu u Americi trebati više od sreće koja ga je pratila u Argentini. Evidentno je bilo da je drugi Doktorov motor znatno lošiji od onog kojim je otvorio trku, ali dva Dukatija su ga pred sami kraj trke ostavila na podijumu.

Ništa lakše predstojećeg vikenda neće biti ni drugom vozaču Jamahe, Lorencu. Za početak, moraće da se oporavi od velikog neuspeha u Argentini, ali kao i Rosi moraće da se bori i protiv statistike.

Svakako, biće zanimljivo videti kako će ovog vikenda voziti Andrea Janone. Ako nešto znamo, to je da je u Argentini svakako opravdao nadimak koji nosi. „Manijak“ nije bio „manijak“ cele prošle godine, a ono što smo videli u Argentini uklapa se u ono na šta smo navikli. Još da se isplatilo… Sad je Doviciozov dužnik.