Petruči ispred Dovicioza u Heresu

Moto GP 28. nov 201818:57 > 18:59
Mirco Lazzari gp/Getty Images

Novi vozač Dukatija Danilo Petruči ostvario je najbolje vreme pretposlednjeg dana testiranja kraljevske klase ove godine u Heresu.

Italijanski motociklista je na čelo izbio u poslednjem satu akcije i jedini je vozač koji je krug na stazi „Anhel Nijeto“ kompletirao brže od jednog minuta i 38 sekundi. Petručijev najbolji krug dana bio je u vremenu od 1:37.968 minuta i za 217 hiljaditinki je nadmašio svog novog timskog kolegu Andreu Dovicioza. Ovogodišnji vicešampion je imao udes u poslednjoj krivini u finišu testiranja, ali bez većih posledica.

Treće mesto zauzeo je vozač LCR Honde Takaki Nakagami, koji je bio 38 stotinki iza Petručija, a 28 hiljaditinki ispred Maverika Vinjalesa na Jamahi, a njih je sledio šampion Mark Markes. Franko Morbideli je bio šesti na Petronas Jamahi, ispred drugog vozača Repsol Honde Horhea Lorenca i Džeka Milera iz Pramak Dukatija. Prvu desetoricu kompletirali su Alvaro Bautista, kao treći predstavnik fabričkog Dukatija, i Đoan Mir, koji je bio najbolje plasirani vozač Sizukija.

Ukupno devetorica vozača bila su unutar jedne sekunde od Petručija, a akcija je tokom dana prekidana samo jednom, kada je Mir imao izletanje u sedmoj krivini. Mladi Španac je prebačen u medicinski centar, ali je ustanovljeno da je prošao bez ikakvih povreda. Pored njega i Dovicioza, van staze je završio i Andrea Janone, koji je imao 11. vreme.

Testiranja u Heresu se nastavljaju u sredu, a zatim sledi pauza do februara, kada će se vozači kraljevske klase spremati u Sepangu.