Honda ostaje u Moto GP do 2026.

Moto GP 05. feb 202111:29
Honda Racing Corporation

Honda ostaje u Moto GP šampionatu, potvrđeno je to novim petogodišnjim ugovorom između Honde i Dorne. Ugovor su dve strane potpisale za period od 2022. do 2026. godine.

Honda je svoje putovanje u svet motociklizma započela još davne 1954. godine. Od tada je Hondine motore vozilo više od 100 vozača koji su zabeležili više od 800 pobeda u svim kategorijama.

Samo u kraljevskoj klasi Honda ima 850 podijuma i 25 titula.

„Pre svega bih želeo da izrazim poštovanje i zahvalnost prema Karmelu Espeleti i svim ljudima u Dorni za sav napor koji su uložili kako bi se trke vozile i tokom pandemije koronavirusa. Veoma sam zadovoljan što smo obnovili ugovor o saradnji. Mi u Hondi verujemo da je Moto GP od vitalnog značaja za motociklizam, podstiče razvoj različitih tehnologija i kroz uzbudljivo takmičenje dodatno uči naše inženjere. Na taj način možemo da pravimo i bolje proizvode za svoje potrošače. Nastavićemo da sanjamo velike snove“, poručio je Noriaki Abe direktor motociklističkih operacija u Hondi.

Karmelo Espeleta istakao je da je obnova ugovora sa Hondom izuzetno važna za Dornu:

„Ponosni smo zbog produžetka saradnje jer je Honda jerno od prvih imena koje ljudima pada na pamet kada pomisle na motociklizam. Honda je izuzetno važan deo naše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti“, rekao je prvi čovek Dorne.

Komentari

Vaš komentar