Honda se žali na Markesovu kaznu!

Moto GP 29. mar 202315:03 4 komentara
Mark Markes
Honda Racing Corporation

Ekipa Repsol Honde uputila je žalbu na izmenu kazne koju je Mark Markes dobio zbog incidenta sa Migelom Oliveirom na Velikoj nagradi Portugala kojom je startovao ovogodišnji Moto GP šampionat.

Pročitajte još

Osmostruki svetski šampion je odmah posle trke dobio kaznu dva duga kruga, za koju je naglašeno da treba da je odradi u Argentini naredne nedelje. Međutim, s obzirom na to da će Markes propustiti drugu rundu sezone zbog preloma metakarpalne kosti desne ruke, sama formulacija kazne znači da vozač Honde ni ne mora da je odradi. Baš zbog toga usledila je izmena formulacija kazne i glasi da treba da je odradi na sledećoj trci na kojoj bude učestvovao.

Honda je zbog toga odlučila da uloži žalbu jer kazna “nije u skladu sa sadašnjim propisima u Moto GP šampiontu”.

“Iz tog razloga, Repsol Honda planira da iskoristi mogućnost koju pružaju propisi da bi odbranila svoja prava i legitimne interese, za koje smatra da su ugroženi kao posledica poslednje primene kazne, i zbog toga je podnela žalbu”, stoji u saopštenju.

Japanski tim svoju žalbu zasniva na tome da je promena formulacije stigla dva dana pošto je ona izrečena, ne zbog same kazne. Pošto je dobio kaznu duplog dugog kruga Markes je istakao da ju je zaslužio, pošto prihvata potpunu odgovornost za incident do kojeg je došlo pošto mu je blokirao prednji točak, zbog čega je zakačio Horhea Martina, a potom izbacio i sebe i Oliveiru iz trke.

Markes će, inače, biti jedan od četvorice vozača koji će propustiti ovonedeljnu trku u Argentini zbog povrede. Preostali su Oliveira, Enea Bastijanini, koji je doživeo prelom lopatice posle incidenta sa Lukom Marinijem u sprint trci, i Pol Espargaro za kojeg se ni ne zna kada bi mogao da se vrati na stazu posle teških povreda koje je zadobio u užasnom incidentu u petak tokom treninga.

Akciju sa staze “Termas de Rio Ondo” možete da pratite od petka na Novoj Sport.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare